Δράση δενδροφύτευσης στην πληγείσα περιοχή της Ζήριας

– Με τη συμμετοχή  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας-

 

Μεγάλη περιβαλλοντική δράση στην περιοχή της Ζήριας, που είχε υποστεί ζημιές από καταστροφική πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2021, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάστηκε με το Δασαρχείο και τους ειδικούς ώστε να υποδειχθεί η αναδασωτέα έκταση, ενώ η δράση υλοποιήθηκε με τη συνδρομή της εταιρείας «ΝΟΥΝΟΥ».

Στο πλαίσιο της δενδροφύτευσης δόθηκαν επιπλέον 1.000 ελαιόδεντρα σε μικροκαλλιεργητές, ώστε να πάρουν έστω και μια μικρή ανάσα από τα σοβαρά προβλήματα που τους προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τις περιουσίες τους.

«Βρεθήκαμε εδώ για να βοηθήσουμε συμβολικά αλλά και ουσιαστικά και να δείξουμε στα παιδιά μας, ότι η πορεία της ζωής μας είναι συνυφασμένη με την φύση και την προστασία της. Είναι στο χέρι όλων μας μέσα από τις στάχτες να ξαναγεννηθεί ζωή. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλό της περιφερειακής μας ενότητας» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος παρευρέθηκε στέλνοντας μηνύματα ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικής συνείδησης. Συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, Δ. Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος της κοινότητας Ζήριας, Β. Γλωσσίδης καθώς και πλήθος εθελοντών.