Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης “Καλλίπολις” στην πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης της ΔΗΚΕΠΑ

Το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας έχει αναλάβει μία εξαιρετική πρωτοβουλία με τη δημιουργία μίας διαδικτυακής πλατφόρμας τηλε-εκπαίδευσης. Μία νέα δωρεάν και ανοιχτή υπηρεσία, με ζωντανές διαδικτυακές δραστηριότητες, για να προσφέρει στους δημότες του Δήμου Αιγιαλείας εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές και πολλές άλλες δράσεις.

Το Κέντρο Πρόληψης «Καλλίπολις» δεν θα μπορούσε παρά να σταθεί αρωγός και υποστηρικτής με έμπρακτο τρόπο σε μία τέτοια αξιόλογη προσπάθεια ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των πολιτών, στις ιδιαίτερες συνθήκες που όλοι βιώνουμε. Έτσι, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη ΔΗΚΕΠΑ και το Δήμο Αιγιαλείας,  για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης έχει προγραμματίσει τις ακόλουθες δράσεις στο πλαίσιο της πλατφόρμας #Εκπαιδευόμαστε_Σπίτι:

  1. Παρασκευή 8 Μαΐου και ώρα  18:00 έως 19:00, Εργαστήριο για γονείς μικρών παιδιών με θέμα «Παρέχοντας ασφάλεια στα παιδιά σε περιόδους κρίσεων». Σε αυτό το εργαστήριο θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε τα συναισθήματα που υπάρχουν στους γονείς προς το παρόν, να δούμε τους τρόπους με τους οποίους διαμορφώνουμε συνθήκες ασφάλειας για τα παιδιά μας σε μια περίοδο κρίσης όπως αυτή που διανύουμε και να ενθαρρύνουμε τους γονείς να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις και τις ικανότητες που έτσι και αλλιώς μας προκαλεί η εποχή αυτή.Αριθμός συμμετεχόντων 15-20 άτομα. Εκπαιδεύτριες –συντονίστριες εργαστηρίου κα Χαρά Αλεξίου, Ψυχολόγος & κα Θωμαΐς Σταύρου, Κοινωνική Λειτουργός
  2. Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 18:00-19:00, συζήτηση με θέμα «Ψυχική ανθεκτικότητα και πανδημία, προετοιμάζοντας το μετά…»από την επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε Αχαΐας κα Γιάννα Ζορμπά, Κοινωνική Λειτουργός και τις συντονίστριες της εθελοντικής ομάδας πρόληψης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Αιγίου κα Βασιλική Τσόλκα, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός και κα Κωνσταντίνα Μαγκλάρα, Κοινωνική Λειτουργός. Μέσα από τη συζήτηση θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα συναισθήματα και τις δυσκολίες που βιώνουμε οι άνθρωποι σε μία περίοδο που τα μέχρι πρότινος δεδομένα της καθημερινότητά μας έχουν ανατραπεί και οι μελλοντικές συνέπειες δεν είναι ακόμη ορατές. Υπάρχει κάτι σταθερό άραγε μέσα σε αυτή την αβεβαιότητα; και αν ναι, τι μπορεί να είναι αυτό; Τι μας ενισχύει και τι μας αποδυναμώνει; Ποιές προκλήσεις και νέες ευκαιρίες αναδύονται; Κάτω από ποιές συνθήκες αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε νέες κατανοήσεις και αλλαγές που έχουμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας; Προσκαλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε μία ζωντανή, ανθρώπινη συζήτηση που μπορεί να φωτίσει νέες οπτικές και αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης της αβεβαιότητας και αξιοποίησης της πανδημίας για την εξέλιξή μας σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.
  3. Παρασκευή 15 Μαΐου και ώρα 18:00-18:45, ομιλία-συζήτηση με θέμα: «Η ανάγκη να φροντίσουμε τη συντροφικότητα στις μέρες μας», από την Θωμαΐς Σταύρου, Κοινωνική Λειτουργός. Στην ομιλία θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τι συμβαίνει στα ζευγάρια σήμερα με αφορμή τις συνθήκες στις οποίες καλούνται να συμβιώσουν; Τι μπορούμε να κάνουμε αν νιώθουμε ότι η σχέση μας είναι αδιέξοδη αλλά και πως μπορούμε να φροντίσουμε την σχέση μας ώστε να μας θρέφει όταν οι δυσκολίες εντείνονται; Μια καλή σχέση είναι ένας εφικτός στόχος ή κάτι ανέφικτο;

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις παραπάνω ή και σε άλλες δράσεις μπορούν να επισκέπτονται την πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης στον ιστότοπο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. https://dikepaigialeias.gr/ekpaideuomaste-spiti/ή να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Πρόληψης στα τηλέφωνα 2610 226948 & 2610 623290.