Διπλής κατεύθυνσης και πάλι ο δρόμος Αλυκής Αιγίου

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, τελειώνει η Μονοδρομιση του παραλιακού δρόμου της Αλυκής. Η κυκλοφορία από τη Δευτέρα θα επανέλθει στην “κανονικότητα”. Ο δρόμος θα είναι πάλι διπλός.
Ο Σύλλογος Αλυκης αναφέρει:
   Ο Σύλλογος Αλυκής στήριξε για δεύτερη χρονιά την προσπάθεια του Δήμου και της Τεχνικής Υπηρεσίας, και έχουμε καταλήξει σε χρήσιμα συμπεράσματα που επιθυμούμε, στα πλαίσια του διαλόγου και προκειμένου την επόμενη χρονιά να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα, να τα μεταφέρουμε και να τα συζητήσουμε με τη Δημοτική Αρχή σε επικείμενη συνάντηση.
    Κρατάμε ως Θετικό, ότι φέτος επιλύθηκε ένα χρόνιο αίτημα του συλλόγου και των κατοίκων Αλυκής και Σταφιδαλώνων για τη διάνοιξη του δρόμου της Αλυκόβρυσης και την τσιμεντόστρωσή του.
   Θα έπρεπε η Μονοδρόμιση να είναι μέχρι τέλος Αυγούστου, αφού το Σεπτέμβριο μειώνεται η τουριστική κίνηση στην παραλία, και δεν υπάρχει πλέον λόγος να ταλαιπωρούνται οι λιγοστοί επισκέπτες και οι κάτοικοι της περιοχής που εργάζονται στα κτήματά τους με τόσα πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στον προορισμό τους.
  Όλες οι παρατηρήσεις θα κατατεθούν στην τεχνική υπηρεσία και στη Δημοτική Αρχή, επιδιόκωντας βελτίωση του μέτρου της Μονοδρόμισης με τη διάνοιξη κάθετων οδών και τη διάνοιξη περισσότερων χώρων στάθμευσης.
   Εφιστούμε την ΠΡΟΣΟΧΗ των συμπολιτών μας και των επισκεπτών της Αλυκής, ειδικά από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, που θα επανέλθει η διπλή κυκλοφορία, και επειδή δεν αποσύρονται οι κώνοι στην μια πλευρά της οδού, με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι στενός σε πολλά σημεία και να εγκυμονεί Κινδύνους για τους πεζούς και την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.  Και πάλι ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
   Επίσης, επανερχόμαστε προς τον Κο Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑ, στο αίτημα που του θέσαμε σε πρόσφατη συνάντησή μας για την ΕΠΕΚΤΑΣΗ του δικτύου Αποχέτευσης στην παραλία της Αλυκής και στον οικισμό Ανατολικά της Αλυκόβρυσης. Αίτημα που το έχει υιοθετήσει ο ίδιος και που ίσως την περίοδο που διανύουμε, οι συνθήκες είναι ιδανικές, καθώς ήδη έχει υπογραφεί η εργολαβία για τη σύνδεση των δικτύων αποχέτευσης Ανατολικής και Δυτικής Αιγιάλειας με τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ στη Μυρτιά.