ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Χρηματοδοτήσεις μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών για αποκατάσταση ζημιών από πυρκαγιές

Δύο χρηματοδοτήσεις που αφορούν σε έργα πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές, εξασφάλισε ο Δήμος Αιγιαλείας. στο πλαίσιο των συνεχών επαφών της δημοτικής αρχής με τα αρμόδια Υπουργεία.

Αρχικά, ο Δήμος Αιγιαλείας εξασφάλισε το ποσό των 100.000 ευρώ μέσω χρηματοδοτικής στήριξης προς Δήμους, ΔΕΥΑ και Περιφέρειες της χώρας, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών και κατόπιν συνεργασίας με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για έργα πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2023.

Επίσης, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης “ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών” η επιχορήγηση του Δήμου Αιγιαλείας με το ποσό των 250.000 ευρώ για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών των πυρκαγιών που έπληξαν τη Δυτική Αιγιάλεια το 2021.

Κατόπιν αυτών δρομολογούνται άμεσα αντίστοιχα έργα για τις πληγείσες περιοχές σε συνεργασία με τους Τοπικούς Προέδρους για την γρήγορη αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών.

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του και σε σχετική δήλωση σημείωσε ότι: «Η Δημοτική Αρχή εργάζεται διαρκώς για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για μεγάλα και μικρά έργα που ωφελούν τους δημότες».