ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Πλατφόρμα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης δημοτών και επιχειρήσεων με 47 ψηφιακές υπηρεσίες

Ο Δήμος Αιγιαλείας, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των Υπηρεσιών του,  εγκαινιάζει την πλατφόρμα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης Δημοτών και Επιχειρήσεων https://aigialeia.digitalcert.gr/

Με χρήση των κωδικών taxisnet και με λίγα μόλις «κλικ», οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετηθούν για 47 ψηφιακές υπηρεσίες από διάφορες Διευθύνσεις του Δήμου και να ενημερωθούν με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της ψηφιακής τους θυρίδας, όταν το αίτημα τους επεξεργαστεί και ολοκληρωθεί από την αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου.

Συνοπτικά, τα βήματα που προβλέπει η νέα ηλεκτρονική διαδικασία, είναι τα εξής:

  • Είσοδος στο: https://aigialeia.digitalcert.gr/
  • Χρήση των προσωπικών κωδικών του ενδιαφερόμενου στο taxisnet*

(*Σημαντική σημείωση: Ο Δήμος Αιγιαλείας δεν αποκτά ούτε πρόκειται να αποκτήσει πρόσβαση στους προσωπικούς κωδικούς του ενδιαφερόμενου στο taxisnet. Η χρήση τους πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την ταυτοποίησή του, η οποία και εκτελείται μέσω διεπαφής που παρέχει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων).

  • Επιλογή του στοιχείου “Νέα Αίτηση”.
  • Επιλέγετε την επιθυμητή ψηφιακή υπηρεσία
  • Συμπλήρωση των απαραίτητων, κατά περίπτωση, πεδίων και επισύναψη των δικαιολογητικών.
  • Επιλογή του στοιχείου “Αποστολή Αίτησης”.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η σταδιακή ενσωμάτωση στην πλατφόρμα όλων των υπηρεσιών για τις οποίες μπορεί να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά ένας Δημότης ή μια Επιχείρηση, κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινότητά τους και μειώνοντας δραστικά τη γραφειοκρατία αλλά και την ταλαιπωρία μπροστά στα γκισέ, ιδιαίτερα σε μια περίοδο σαν την τρέχουσα, της πανδημίας του Covid-19, δήλωσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος. «Στην περίοδο της καραντίνας, ο Δήμος Αιγιαλείας κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα με το χρόνο. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, καταφέραμε να δημιουργήσουμε υποδομές ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών. Συνεχίζουμε αυτό που αρχίσαμε, για να κερδίσουμε ολοκληρωτικά τη μεγάλη μάχη με τη γραφειοκρατία. Για να αλλάξουμε ριζικά τη σχέση του δήμου με τους πολίτες» αναφέρει σε δήλωσή του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικής Υπηρεσίας, Δόμησης & Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας κ. Βασίλης Γ. Χριστόπουλος.