Δήμος Αιγιάλειας: Σε κλίμα προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο

Δεύτερη ειδική συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας 

  

Με κυρίαρχο θέμα την πορεία υλοποίησης δράσεων πρόληψης στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την Κυριακή 1η Μαΐου, συγκλήθηκε η δεύτερη ειδική συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) Δήμου Αιγιαλείας το πρωί της Τετάρτης στο Δημοτικό Κατάστημα Συμπολιτείας (πρώην Δημαρχείο).

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Νίκου Καραΐσκου και ανάμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος περιλαμβάνονται επίσης η ενημέρωση του κοινού για τη λήψη μέτρων πρόληψης από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές, η εγκατάσταση και συντήρηση πυροσβεστικών υδροστομίων για κατάσβεση πυρκαγιάς ή πλήρωση πυροσβεστικών οχημάτων και η λήψη και υλοποίηση προληπτικών μέτρων και δράσεων σε επίπεδο Δήμου Αιγιαλείας.

Το παρών στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε σε γόνιμο κλίμα συνεργασίας, έδωσαν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου κ. Γεώργιος Κολοκοτσάς, ο διοικητής του Α.Τ. Αιγιαλείας κ. Βασίλειος Ροδόπουλος, ο διοικητής του Α.Τ. Ακράτας κ. Μωυσής-Μάριος Σεραφειμίδης, εκ μέρους της Δημοτικής Αστυνομίας Αιγιαλείας η τμηματάρχης κα Χριστιάννα Πανευθυμιτάκη, ο υποδιοικητής του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου κ. Βασίλειος Ραυτόπουλος, εκ μέρους του ΚΕΤΧ Πάτρας ο υπολοχαγός τεχνικού κ. Ιωάννης Αθανασόπουλος, η προϊσταμένη νοσηλευτικής υπηρεσίας ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας κα Κλεονίκη Τσιμά, εκ μέρους του Δασαρχείου Αιγίου ο δασοπόνος κ. Μανώλης Μωραΐτης και ο αναπληρωτής προϊστάμενος Περιβάλλοντος-Πρασίνου-Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Φώτης Κουρτάκης.