«Γνωριμία με τον Αθλητισμό» για 190 παιδιά ωφελουμένων ΤΕΒΑ

Mε αθλητικούς φορείς, σωματεία, συλλόγους και ακαδημίες Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, Υδατοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης και Tae Kwondo της Π.Ε. Αχαΐας συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Αντικείμενο της συνάντησης, η υλοποίηση της δράσης «Γνωριμία με τον Αθλητισμό», που οργανώνεται από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων για την ενδυνάμωση  και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ/FEAD (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους).

 «Ξεκινάμε από την 1η Ιουλίου την δράση «Γνωριμία με τον Αθλητισμό»  για 190 παιδιά οικογενειών, ωφελούμενων του ΤΕΒΑ Π.Ε. Αχαΐας. Ο αθλητισμός είναι σύμμαχος των παιδιών και προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική, πνευματική και σωματική ανάπτυξη τους, ενώ προάγει σημαντικές αξίες, όπως ομαδικότητα, αλληλεγγύη, ευγενή άμιλλα και διευκολύνει την κοινωνικοποίηση και την επίτευξη στόχων» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε: «Ο ρόλος μας ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι καθοριστικός για την διάδοση και την ανάπτυξη του Αθλητισμού για όλους, ενθαρρύνοντας την ισότιμη συμμετοχή και προσβασιμότητα για όλα τα παιδιά. Η προσπάθεια μας υλοποιείται μέσα από την αγαστή συνεργασία των Σωματείων, των Συλλόγων και των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, Υδατοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης και Taekwondo της Π.Ε. Αχαΐας τους οποίους ευχαριστούμε και για την εθελοντική προσφορά των αθλητικών στολών για τα παιδιά»

Κατά τη συνάντηση η υπεύθυνη των συνοδευτικών μέτρων ΤΕΒΑ Μαίρη Ξένου, η  σύμβουλος του Περιφερειάρχη Σοφία Καϊάφα και η συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Όλγα Οικονόμου,  ανέλυσαν τους στόχους του προγράμματος τις προϋποθέσεις συμμετοχής και απάντησαν σε απορίες των συμμετεχόντων.

Στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν τα αθλητικά σωματεία ΑΠΣ Θύελλα,  Κεραυνός Αγ. Βασιλείου,  Ναυταθλητική Ένωση Πατρών (ΝΕΠ) , Α.Γ.Σ. Αστραπή, Έκρηξη,  Αετός Ρίου, ΑΕ Πάτρα 2005, Αίολος Αγυιάς, Παναχαϊκή Γ.Ε., Α.Σ. Απόλλων Πάτρας, Ερυθρός Αστέρας, Άθλος Πατρέων, Δαβουρλής Κ ’92, ΑΟ Δύμης 07,  Αχαϊκή Α.Ε., Πανομβριακός Ριόλου, Α.Σ. Κίνηση Πατρών, Α.Σ. Αρίων.