Γιατί δεν πρέπει να τρώμε αργά το βράδυ

Μια συνήθεια που έχουν πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι να τρώνε αργά το βράδυ και μάλιστα φαγητά με αρκετά λίπα και θερμίδες.

Εκτός από το ότι αυτό ευθύνεται για τον δείκτη της ζυγαριάς που ανεβαίνει, επιπλέον έχει και άλλες επιπτώσεις στην υγεία μας.

Σύμφωνα με νέα επιστημονικά ευρήματα, όταν το βραδινό γεύμα καταναλώνεται πολύ αργά μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική επιβάρυνση του οργανισμού. Συγκεκριμένα, οι βασικοί κίνδυνοι είναι η πιθανή αύξηση των επιπέδων της ινσουλίνης και της χοληστερόλης, καθώς και η διατάραξη της διαδικασίας μεταβολισμού των λιπαρών και οι μεταβολές σε ορμονικούς δείκτες που εμπλέκονται στην καρδιοπάθεια, τον διαβήτη και άλλες σοβαρές παθήσεις, διαπίστωσαν επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή Πέρελμαν του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Ένα άλλο αξιόλογο εύρημα των επιστημόνων ήταν ότι όταν οι συμμετέχοντες έτρωγαν νωρίτερα παρατηρήθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα κορύφωση στα επίπεδα της ορμόνης γκρελίνης, η οποία προωθεί το αίσθημα της πείνας, αλλά αργότερα μέσα στην ημέρα κορύφωση στα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης, η οποία προωθεί το αίσθημα του κορεσμού, επομένως το σώμα τους έστελνε «μηνύματα» ώστε να φάνε νωρίτερα και επίσης ένιωθαν χορτάτοι για περισσότερες ώρες.

 

medicalnews.gr