Βασιλική Ψυχράμη: «Με πίστη και ομοψυχία θα βγούμε και πάλι νικητές!»

ΜΗΝΥΜΑ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ «25Η ΜΑΡΤΙΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ»

Τιµούµε την επέτειο της Επανάστασης του 1821, του μεγαλύτερου ιστορικού γεγονότος της νεότερης ιστορίας μας, που οδήγησε το υπόδουλο έθνος μας στην ανεξαρτησία. Η Επέτειος της 25ης Μαρτίου και το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, δίνουν το στίγμα για την έκβαση του αγώνα που δίνει σήμερα η χώρα, ο δήμος μας αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά.

Η φετινή επέτειος της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μας βρίσκει κάτω από ειδικές συνθήκες έκτακτης ανάγκης δίνοντας όλοι μία μεγάλη μάχη με έναν ύπουλο εχθρό. Η ματαίωση των παρελάσεων και όλων των εορτασμών δεν μειώνει καθόλου τα αισθήματα της πίστης, της εθνικής υπερηφάνειας και του πατριωτισμού μας. Αυτά βρίσκονται συνεχώς στην ψυχή μας κι αυτή τη φορά τα δείχνουμε με το ίδιο πάθος και με την ίδια πίστη, μέσω της προσπάθειας για την προάσπιση της υγείας, με ατομική και κοινωνική ευθύνη παντού.

«Σήμερον τῆς σωτηρίας ἡμῶν τό Κεφάλαιον…». Γι’ αυτό «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», ακολουθώντας κατά γράμμα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κι έχουμε το βλέμμα και τη σκέψη στραμμένα στους σύγχρονους ήρωες της πατρίδας μας, σε όλους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση τόσο της υγείας μας όσο και των συνόρων μας.

Χρέος και καθήκον όλων μας είναι να κάνουμε τις δικές μας θυσίες ώστε να διαφυλάξουμε όλα αυτά που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας και να διατηρήσουμε την πατρίδα μας υγιή, ακέραιη, ανεξάρτητη και ελεύθερη. Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα γιορτής του Χριστιανισμού και ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Το μήνυμα του 1821 για ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη είναι πάντα επίκαιρο και ισχυρό. Ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας, ο δήμος Αιγιαλείας αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης περνούν δύσκολες ώρες. Αναβαπτιζόμαστε λοιπόν, στο μεγαλείο της ψυχής των επαναστατημένων Ελλήνων του παρελθόντος, για να αντλήσουμε θάρρος και δύναμη για τις μάχες του παρόντος και του μέλλοντος.

Χρόνια Πολλά σε όλους!

 Βασιλική Ψυχράμη

Επικεφαλής «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ»

Αντιδήμαρχος Δ. Αιγιαλείας