Βασιλική Ψυχράμη: “Για ποιον λόγο αγνοεί ο δήμαρχος την νομική υπηρεσία του Δήμου;”

“Ερωτηματικά δημιουργούνται στους πολίτες  μετά από τις δημόσιες δηλώσεις του νομικού συμβούλου του Δήμου, κυρίου Γεωργίου Μπέσκου, σχετικά με τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στο θέμα του  ηλεκτροφωτισμού” τονίζει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ποιοτική Αιγιάλεια” Βασιλική Ψυχράμη και αναφέρει:

-“Οι δηλώσεις αυτές δυστυχώς επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα τις ενστάσεις της παράταξής μας αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας του δημοτικού μας συμβουλίου για την διαχείριση αυτού του θέματος  από πλευράς της δημοτικής αρχής. Είχαμε ζητήσει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, είχαμε συλλέξει στοιχεία από Δήμους και ΜΜΕ της χώρας και είχαμε κάνει εισήγηση ματαίωσης αυτού  του επαχθούς για τους δημότες και το δημοτικό ταμείο διαγωνισμού. Ο Δήμαρχος τότε, κρέμασε το σακάκι του στον ώμο, έσβησε και τα φώτα της αίθουσας και μας είπε ότι…δεν μπορεί το ζήτημα να συζητηθεί, διότι είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός..και ότι δεν πρέπει να ακούσουν οι συμμετέχοντες εργολάβοι τι θα πούμε…!!!

Σήμερα , κατόπιν και των ενεργειών και δηλώσεων του νομικού συμβούλου του Δήμου, διαπιστώνουμε ότι τις έγγραφες αντιρρήσεις της νομικής υπηρεσίας τις απέκρυψε η δημοτική αρχή από το ελεγκτικό συνέδριο…!!! Δεν δόθηκαν επίσης στην νομική υπηρεσία του Δήμου,  να θυμίσουμε,  τα δικόγραφα που αφορούσαν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα…

Γιατί, άραγε, συμβαίνουν όλα αυτά; Είναι λάθη και παραλείψεις ή γίνονται εσκεμμένα;;

 Όλα  αυτά, κλονίζουν τα μέγιστα την εμπιστοσύνη μας προς την δημοτική αρχή για τον τρόπο διαχείρισης των δημοτικών θεμάτων και μάλιστα αυτών που έχουν τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο 12.000.000 ευρώ, που θα πληρώσουν οι δημότες…!! Υπενθυμίζουμε εδώ ότι ο δήμαρχος είχε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι την περιβόητη αυτή  σύμβαση αυτή την είχε βρει στο διαδίκτυο..!!!.

Κι ο δήμαρχος, αντί να δώσει απαντήσεις στις εύλογες ανησυχίες του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτών για τους χειρισμούς του αυτούς, φωτογραφίζεται στα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, τα οποία,  ενώ έχουν χρηματοδοτηθεί από το 2018  τα υλοποιεί προεκλογικά , ωσάν να θεωρεί τους πολίτες λωτοφάγους . Και το χειρότερο,  με περισσό θράσος μας λέει ότι… κάνει έργα ,όταν δεν τον εμποδίζουν. !!!

Σκεφτείτε τι έργο θα έκανε ,αν δεν είχε και έλεγχο από την αντιπολίτευση…1) έκανε διαγωνισμό μεταφοράς απορριμμάτων με έκπτωση 1%( ευτυχώς απερρίφθη από το ελεγκτικό συνέδριο) 2) έκανε διαγωνισμό του αποχετευτικού και ήθελε σώνει και καλά να κατακυρωθεί το έργο σε άλλη εταιρεία, που έδινε μόνο τρία χρόνια συντήρησης του έργου και όχι δεκαέξι που έδινε αυτή που σήμερα υλοποιεί το έργο,  ( ευτυχώς απερρίφθη και αυτό από το Συμβούλιο της Επικρατείας)3) έκλεισε την οδό Μητροπόλεως με το έτσι θέλω ( ευτυχώς απερρίφθη και αυτό το χάλι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση) 4) άλλαξε την μελέτη της πλατείας Αγίας Λαύρας για να εξοφλήσει προεκλογικά  ρουσφέτια ( ευτυχώς απερρίφθη και αυτό..)

Και συνεχίζει να επιμένει να νοικιάσουμε φωτιστικά για 12 χρόνια, πληρώνοντας 12. 000.000 €,ενώ η νομική υπηρεσία υποδεικνύει πως αυτή η σύμβαση με αυτούς τους όρους είναι επιζήμια για τον Δήμο….!!

Τι χειρότερο μπορούμε να περιμένουμε από τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή;,

Καλούμε, για πολλοστή φορά, τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του να συνετιστούν, να σεβαστούν τον θεσμό που υπηρετούν και τους πολίτες και να εργαστούν για το δημόσιο συμφέρον”