Ασφάλεια Αιγιαλείας: Συνελήφθησαν αφού είχαν ρημάξει σπίτια σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα

Από την Ασφάλεια Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και για τη νομοθεσία περι όπλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “aigialeia24.gr” συνελήφθησαν ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, στα πλαίσια του αυτοφώρου, και ταυτοποιήθηκαν σε βάρος τους τουλάχιστον 12 κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα σε περιοχές των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.
Η συνολική αξία των κλοπιμαίων αγγίζει τις 10.000 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκε το όχημα των δραστών ως μέσο τέλεσης εγκλημάτων, μια μεταλλική πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος που είχαν οι δράστες, καθώς και κλοπιμαία, που εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν νομότυπα στους ιδιοκτήτες τους. Διενεργήθηκαν κατ΄ οίκον έρευνες, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τους και σε λοιπές κλοπές.
Oι δράστες είχαν τη μόνιμη κατοικία τους σε περιοχές των Αθηνών, αλλά επέλεγαν να «χτυπούν» στο νομό Αχαΐας, χωρίς όμως να ξέρουν, ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει ως προς την Αστυνόμευση της περιοχής, με αποτέλεσμα να συλληφθούν κατόπιν αναζητήσεων στελεχών της Ασφάλειας, με τη συμμετοχή και της ομάδας ΔΙΑΣ, που ενήργησε αστραπιαία και πέτυχε τον άμεσο εντοπισμό τους.
Οι συλληφθένετες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα και από εκεί στην Ανακρίτρια Αιγίου.
Οι επιτυχίες της Ασφάλειας συνεχίζονται με τους πολίτες να είναι σύμμαχοι της Ασφάλειας, αφού, και σε αυτή την περίπτωση, κάλεσαν και έδωσαν σημαντικές πληροφορίες για τους δράστες, οι οποίες αξιοποιήθηκαν σε χρόνο μηδέν από τα στελέχη της Ασφάλειας.