«Αστυνομικός της Γειτονιάς» και στην Αιγιάλεια – Επέκταση σε Αττική, Κιλκίς και Αχαΐα

Σε ακόμη 13 γειτονιές της Αττικής, του Κιλκίς και της Αχαΐας επεκτάθηκε από το Σάββατο 10 Ιουνίου ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς».

Συγκεκριμένα ο θεσμός επεκτάθηκε σε τέσσερα ακόμη Αστυνομικά Τμήματα στην Αττική (Βύρωνα, Αγίων Αναργύρων, Α’ Περιστερίου και Μοσχάτου), δύο Αστυνομικά Τμήματα στο Κιλκίς (Παιονίας και Γουμένισσας) και δύο Αστυνομικά Τμήματα στην Αχαΐα (Γ’ Πατρών και Αιγιαλείας), με συνολικά 26 αστυνομικούς.

Πλέον ο θεσμός λειτουργεί σε 45 Αστυνομικά Τμήματα σε όλη τη χώρα και ειδικότερα σε 109 γειτονιές πόλεων με 207 αστυνομικούς.

Βασική προτεραιότητα του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα ενημερώνοντας τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους.

Από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 332.300 δράσεις και παρεμβάσεις, όπως επισκέψεις σε οικίες, σχολεία και επιχειρήσεις, συμμετοχή σε τοπικές εκδηλώσεις, θεωρήσεις γνησίου υπογραφής, επίλυση διαφορών κ.ά..

 

 

naftemporiki.gr