Απολογισμός χειμερινής περιόδου και προετοιμασία για τη θερινή περίοδο στο ΣΟΠΠ

Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου. Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2019-2020, ενώ αναλύθηκε ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, όπως επίσης οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμικά φαινόμενα περιόδου 2020.

«Σεαυτή τη δύσκολη συγκυρία επενδύουμε στην υπευθυνότητα των ανθρώπων. Χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ένωση δυνάμεων και την προσήλωση στους κανόνες» ανέφερε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μπονάνος και πρόσθεσε: «Αποδείξαμε τη χειμερινή περίοδο που διανύσαμε ότι η Πολιτική Προστασία είναι ικανή να ανταποκριθεί σε όλες τις δύσκολες απαιτήσεις με σκοπό την προστασία της ζωής και τη διαφύλαξη της περιουσίας των πολιτών.

Το ίδιο θα πράξουμε και στη νέα αντιπυρική περίοδο, λαμβάνοντας όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή μας με τον πολλαπλό ρόλο που επιτάσσουν οι καιροί. Δοκιμαζόμαστε σε αντίξοες συνθήκες αλλά το πολιτικό προσωπικό, οι ένστολοι, οι εθελοντές είμαστε απόλυτα συντονισμένοι στην εκπλήρωση της αποστολής μας, που έχει χαρακτηριστικά της κοινής ανθρώπινης συνισταμένης».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι: Στυλιανός Καλαϊτζίδης(Ταξίαρχος, Διοικητής ΚΕΤΧ), Γεώργιος Μιχαλόπουλος(Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας), Αντώνιος Ευαγγελάτος(Ανθυποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος και Διοικητής τμήματος Ασφαλείας), Ανδρέας Στεμπίλης(Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αχαΐας ), Αθανάσιος Παπαδόπουλος(Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων), Δημήτρης Κατσαρός(Προϊστάμενος Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης),Κωνσταντίνος Καρζής(Εκπρόσωπος Περιφερειακού Εθνικού Συστήματος Υγείας ), οι Εκπρόσωποι Περιφερειακού Συμβουλίου για ΣΟΠΠ ΠΕ Αχαΐας Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος(Αντιπεριφερειάρχης) και Δημήτριος Δριβίλας(Περιφερειακός Σύμβουλος), Μαρία Σωτηροπούλου(Προϊσταμένη Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Αποκ/νης Διοίκησης),τα στελέχη της Περιφέρειας, Νικόλαος Γυφτάκης(Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ), Σοφία Συμεωνίδου(Προϊσταμένη Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας ), Ιωάννης Μπάφας(Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Αχαΐας), Αριστοτέλης Κορκός(Προϊστάμενος Δ/νσης τεχνικών έργων Π.Ε. Αχαΐας), καθώς επίσης εκπρόσωποι από εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας.