ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ακινητοποιημένο το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί – Δείτε ποιος πληρώνει για τα καύσιμα

Δύο νέες καταγγελίες φέρνει στο φως και πάλι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) σύμφωνα με την οποίες το ΕΣΥ, πνέει τα λοίσθια και οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας για τους ασθενείς αλλά και για τους υγειονομικούς αντίστοιχα, είναι από δραματικές έως επικίνδυνες.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένο παραμένει το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας στη Σάμη Κεφαλονιάς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, εκτός εάν πληρώσει για τα καύσιμα του οχήματος ο…διευθυντής ιατρός του Κέντρου.

Το Κέντρο Υγείας Σάμης διαθέτει ένα ασθενοφόρο, αλλά όχι και σύμβαση με πρατήριο καυσίμων καθώς ο πρατηριούχος καυσίμων της περιοχής κατήγγειλε τη σύμβαση. Ο πρατηριούχος βρέθηκε και υπόγραψε στις 10/3/2017, πλην όμως η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ δεν την έχει εγκρίνει.

«Πάνω από ένα μήνα το ασθενοφόρο δεν έχει βενζίνη. Για τα ασθενοφόρα του Σταθμού ΕΚΑΒ του Αργοστολίου υπάρχει εν ισχύ σύμβαση με πρατήριο βενζίνης. Αρνούνται όμως να βάλουν βενζίνη στο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, με την δικαιολογία ότι δεν είναι του ΕΚΑΒ» περιγράφει το αλαλούμ που επικρατεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος. Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ επικαλείται προχθεσινές δηλώσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ ο οποίος παραδέχθηκε την κακή κατάσταση των ασθενοφόρων της 3ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας καθώς και την παλαιότητα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων.

Στο χρονικό διάστημα που το ασθενοφόρο είναι ακινητοποιημένο το Κέντρο Υγείας κλήθηκε να διαχειριστεί τρία περιστατικά, που έχρηζαν άμεσης διακομιδής: μια γυναίκα που είχε λάβει μεγάλη δόση φαρμάκων, άλλος χρόνιος ασθενής με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας (ο οποίος δυστυχώς κατέληξε) και τρίτος ασθενής με σοβαρή εγκεφαλική πάθηση. Και στις τρεις περιπτώσεις το ασθενοφόρο κινήθηκε κι έκανε τις διακομιδές επειδή πλήρωσε το ποσό των καυσίμων στο πρατήριο ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σάμης.

Την ίδια ώρα, χωρίς ουσιαστική φύλαξη βρίσκονται πολλές δημόσιες μονάδες υγείας. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ένας ή δύο άτομα από τις ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης καλύπτουν ολόκληρα νοσοκομεία στη βάρδιά τους. Το ότι στα τμήματα Επειγόντων περιστατικών ανυπόμονοι ασθενείς επιτίθενται και ξυλοκοπούν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, αφού δεν υπάρχει φύλαξη, δεν είναι νέο. Πλέον όμως αρχίζουν να πληθαίνουν τα φαινόμενα βίας κατά του προσωπικού και κλοπές μπροστά στα μάτια των ασθενών και του προσωπικού από αδίστακτους κλέφτες.

Στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών οι κλοπές από τις κλινικές, τα αποδυτήρια του προσωπικού είναι στην ημερήσια διάταξη και η Διοίκηση του Νοσοκομείου προκλητικά αδιαφορεί, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, έγιναν κλοπές υλικών και χρημάτων από ασθενείς και προσωπικό, ενώ στις 26/3/2017 χρήστης ναρκωτικών ουσιών μπήκε στον χώρο των χειρουργείων και έκλεψε χρήματα και κάρτες από τους χώρους των αποδυτηρίων του προσωπικού, την στιγμή που οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στις χειρουργικές αίθουσες.

 

iatronet.gr