Απεργιακή συγκέντρωση στην Τριγώνη πλατεία Αιγίου την Τετάρτη 6 Απρίλη

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμαζόταν για καιρό με τον σκληρό ανταγωνισμό ΗΠΑ/ΝΑΤΟ- ΕΕ- Ρωσίας, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Έναν σκληρό ανταγωνισμό που οδηγεί σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ευρώπη, 23 χρόνια μετά τη Γιουγκοσλαβία.

Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν έχουν κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούν πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από τον έναν ή τον άλλο ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Κανείς να μην στοιχηθεί πίσω από δυνάμεις που δολοφονούν και ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους στις χώρες τους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματά τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την αποστολή εξοπλισμού, αλλά και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνουν  τεράστιες ευθύνες για τη συμμετοχή της χώρας. Χρόνια ολόκληρα επέτρεψαν τη δημιουργία  Νατοϊκών βάσεων και  παρέδωσαν τη γη, τον αέρα και τη θάλασσα της Ελλάδας  για τις σημερινές Νατοϊκές επιχειρήσεις,  με ενδεχόμενο κίνδυνο αντιποίνων για τον ελληνικό λαό.

Απαιτούμε:

-Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.

-Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.

-Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!!!

Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες.

Η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη πρέπει να στείλει ενιαίο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στηριζόμαστε στον αγώνα μας. Δεν περιμένουμε μεσσίες. Τους γνωρίσαμε, ξέρουμε τι “καπνό φουμάρουν” και δεν ξεχνάμε τι μας έχουν φορτώσει στις πλάτες. Δεν διαλέγουμε ληστές του ιδρώτα μας. Τους έχουμε όλους απέναντί μας και τους πολεμάμε με τον αγώνα μας για να έχουμε αποτελέσματα που θα ανακουφίζουν τη ζωή μας.

Αυτό φάνηκε και στην ομιλία του προέδρου της ΓΣΕΕ, στην πρόσφατη  εκδήλωση  στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου στις 19/3/22 παρουσία πρώην και νυν κυβερνητικών στελεχών. Στην ίδια κατεύθυνση και η Διοίκηση  του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, δρομολογεί πούλμαν για Αθήνα την ημέρα της απεργίας. Όλοι μαζί επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση του απεργιακού αγώνα, βοηθώντας αντικειμενικά την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Δεν χωράνε περιθώρια για αυταπάτες! Χορτάσαμε από λογικές ότι το «καλάθι έχει για όλους μας». Χορτάσαμε  από προεκλογικές διακηρύξεις, «σωτήρες» και κυβερνητικές εναλλαγές.

Διεκδικούμε:

-Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό.

-Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, της 13ης και 14ης σύνταξης. Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

-Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ. Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

-Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Διαγραφή όλων των χρεών και να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

ΥΓΕΙΑ !!!!

Η κυβέρνηση  αρνείται να ενισχύσει τη δημόσια υγεία, αφήνοντας τα νοσοκομεία  χωρίς υγειονομικό προσωπικό. Προωθεί το «Νέο ΕΣΥ» που θα εμπορευματοποίησει ακόμη περισσότερο το δημόσιο  αγαθό της Υγείας.

Το Νοσοκομείο Αιγίου είναι και αυτό ενταγμένο στις διαχρονικές κυβερνητικές πολιτικές υποστελέχωσης, σε ιατρικό προσωπικό.     Η απόλυση των  27 πεπειραμένων εργαζόμενων στο νοσοκομείο,  όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, θα έχει  ως αποτέλεσμα να μειωθεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.  Οι υπό αναστολή εργασίας  υγειονομικοί, με απόφαση της  κυβέρνησης, παραμένουν  εκτός υπηρεσίας, τη στιγμή που η πανδημία καλπάζει.     Κοντά σε  όλα αυτά, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αιγίου, αντί να  αναζητήσει  λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα, παραπέμπει με ανυπόστατη κατηγορία,  το συνάδελφο συνδικαλιστή υγειονομικό ΑΣΠΡΟΥΚΟ  ΑΠΟΣΤΟΛΟ  σε  Πειθαρχική Διαδικασία.

Απαιτούμε :

-Την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου και την αναστολή της δίωξης  του συνδικαλιστή υγειονομικού  ΑΣΠΡΟΥΚΟΥ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

– Να παραμείνουν  οι 27 πεπειραμένοι συνάδελφοι με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου που τελούν υπό  απόλυση.

-Να επιστρέψουν οι Υγειονομικοί που βρίσκονται υπό καθεστώς αναστολής εργασίας.

– Να γίνουν προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού.

Όλες και όλοι στην Απεργία στις 6 Απρίλη!

Η αγανάκτησή μας να γίνει οργανωμένος αγώνας!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ  ΑΙΓΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΙΚΑ  ΑΙΓΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΙΓΙΟΥ  (ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΜΕ  ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ  ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  (ΣΟΧ)
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ  ΣΕ  ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΑΠΟ  ΤΟ  Γ.Ν. ΑΓΙΟΥ,  Κ.Υ.ΑΙΤΙΟΥ,  Κ.Υ.ΑΚΡΑΤΑΣ,   Γ.Ν. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.