Αγγέλα Παπαβασιλοπούλου: “ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ”

Κι  αν ο νους σας πηγαίνει μόνο, στην ταινία του Λύκ Μπεσόν που γοήτευσε εκατομμύρια σινεφίλ, αυτό σημαίνει δύο πράγματα : ή ο νους σας ταξιδεύει σε καλοκαιρινές διακοπές ήδη ή ένα  διαζύγιο έχετε πάρει απ΄ την πεζή πραγματικότητα προ πολλού και είστε ευαίσθητες και καλλιτεχνικές υπάρξεις!

Αυτή την εβδομάδα  όλοι μα όλοι συζητούν το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών που έβαψε γαλάζια την ελληνική επικράτεια απ’ άκρη σ΄   άκρη, αφήνοντας  δύο σημεία του χάρτη της Ελλάδος σ΄ άλλες αποχρώσεις! Μια κουκίδα γκρι όλη κι όλη το Άγιο Όρος υπενθυμίζοντάς μας πως εκεί μόνο Ένας κάνει κουμάντο  κι ένα ροζ φούξια ο νομός Ροδόπης έτσι για την αλητεία !

Τι σημαίνει το εκλογικό αυτό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου;

Σίγουρα, όχι, πως ζούμε  σ έναν επίγειο παράδεισο όπου οι πολίτες ευημερούν !

Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη στήλη “Χρονογράφημα” στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τα προβλήματα είναι  αναμφιβόλως υπαρκτά  και δυσεπίλυτα !  Όποιος ισχυριστεί το αντίθετο, ή ανήκει στη μικρή μερίδα αυτών που δεν ξέρουν πού να βάλουν τα χρήματα  που τρέχουν απ’ τις τσέπες τους ή  χρειάζεται επειγόντως ιατρικό τσεκ-απ  ή εγκλεισμό σε τρελάδικο… ή απλά ζεί σ΄ άλλη χώρα και μας το κρύβει!

Κανείς δεν ξεχνά  τους νεκρούς των Τεμπών, κανείς δεν ξεχνά την αλματώδη πορεία της ακρίβειας, κανείς δεν μένει αδιάφορος μπροστά σε εικόνες διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας !

Όμως, ο Έλληνας αποδείχθηκε πως τρέμει την αστάθεια και πως δεν μπορεί να στηρίξει τις ελπίδες του σε κούφια λόγια ! Αυτό ήταν το μήνυμα αυτών των εκλογών και ουδόλως  η θεοποίηση ενός πολιτικού αρχηγού !

Αυτοί που κατακεραυνώθηκαν ας αναλογιστούν τα λάθη τους, γιατί, πώς να το κάνουμε, κρίθηκαν ανεπαρκείς ! Αυτοί που ενισχύθηκαν ας αποδειχθούν σοβαροί ! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα !

Μακάρι το διάστημα αυτό, ως τις επόμενες εκλογές, ν’ αποτελέσει τροφή για σκέψη τόσο για τους ψηφοφόρους όσο και για τα πολιτικά κόμματα που διεκδικούν την εξουσία !

 Ας  ελπίσουμε πως ήρθε ο καιρός ν’ αφήσουμε πίσω τα λάθη του παρελθόντος  έχοντας πάρει τα μαθήματά μας. Τίποτε δεν είναι δεδομένο κι όποιος το πιστέψει αυτό είναι βαθιά νυχτωμένος !

Χρειάζεται  δουλειά, συνέπεια κι όραμα ώστε ο τόπος αυτός να προκόψει !

Είθε τα χρόνια που θ’ ακολουθήσουν να ‘ναι καθοριστικά για την ανοδική και μόνο πορεία της Ελλάδας  σ όλους  τους τομείς !