Αντιδρούν για την αύξηση στα δημοτικά τέλη – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΩΣ  47%!   ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΊΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-1-2024 ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ. ΣΤΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

      Αύξηση δημοτικών τελών κατά 47% αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή και εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια εποχή που η ακρίβεια σαρώνει, η φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων μεγαλώνει με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, ο λαός μας αδυνατεί να τα βγάλει πέρα με τους κουτσουρεμένους μισθούς, τις συντάξεις-φιλοδώρημα, τα μειωμένα εισοδήματα βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών.

     Η Δημοτική Αρχή, πλήρως εναρμονισμένη με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, φορτώνει κι άλλα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό του λαϊκού νοικοκυριού. Κάτι που ο κ. Καλογερόπουλος σκόπιμα απέκρυψε από τους δημότες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

       Δεν  διεκδικεί  όλους τους πόρους που οι κυβερνήσεις παράνομα παρακρατούν από τους δήμους και την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης έτσι ώστε να καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες του δήμου, και να μην λειτουργεί ως ένας ακόμη φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

      Οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κρύβουν ότι με τη δική τους ανοχή το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοτικών τελών το πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά και ελάχιστο ποσοστό οι μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν απαιτούν την απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων στη τοπική διοίκηση.

     Απαιτούμε να μη γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για τα λαϊκά νοικοκυριά-καταστήματα αλλά αντίθετα γενναία μείωσή τους με ταυτόχρονη αύξησή τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

      Απορρίπτουμε τη λογική της ανταποδοτικότητας στην καθαριότητα, στο φωτισμό, στο πράσινο, στις δαπάνες για αθλητισμό, πολιτισμό, άλλες ψυχαγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

     Καλούμε  το λαό  Αιγιάλειας  να διεκδικήσει  τα αναγκαία κρατικά κονδύλια για να σταματήσει  να πληρώνει κάθε χρόνο τον βραχνά της μεταφοράς των απορριμμάτων. Διεκδικούμε  Ενιαίο Κρατικό Φορέα διαχείρισης  που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των απορριμμάτων, με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα κέρδη των εργολάβων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ  ΑΙΓΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ  ‘’ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ΄΄

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΙΚΑ