Ανθρώπινες χριστουγεννιάτικες επαφές στο ΕΚΑΜΕ Αιγίου

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου με τη Διευθύντριά τους Γεωργία Δελή & την καθηγήτρια Σταυρούλα Γεωργίου επισκέφθηκαν το ΕΚΑΜΕ με τα χέρια γεμάτα γλυκίσματα. Ξεναγήθηκαν στις νέες εγκαταστάσεις, έγιναν μία μεγάλη παρέα με τους εξυπηρετούμενους του χώρου και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Αιγίου με την καθηγητή τους Γεώργιο Καϊάφα έφεραν δώρα, γλυκά και γρήγορα το κέφι “φούντωσε” λέγοντας τραγούδια ενόψει των εορτών.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 μαθητές & μαθήτριες της Δ΄, της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης με τον διευθυντή τους Δημήτρη Ελευθεριώτη και τους εκπαιδευτικούς Καραβασίλη Μαρία, Σωτηροπούλου Κατερίνα, Μπονένη Τερέζα, Προδρομάκη Ευστράτιο, Οικονομοπούλου Κατερίνα και Τρουμπούκη Σαβούλα επισκέφθηκαν τις νέες εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Α.ΜΕ. με σκοπό να γνωρίσουν τους εξυπηρετούμενους, να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Κέντρου, να τραγουδήσουν και να μοιράσουν ευχές, γλυκά και χαμόγελα. Ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους και αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Την ίδια μέρα, η Γ’ και η Δ’ τάξη του Δημοτικού σχολείου Τέμενης με τις εκπαιδευτικούς Κατσαούνη Θεοδώρα, Κοκοτή Χριστίνα και Κουβέλη Κατερίνα ήρθαν στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. με σκοπό να τους παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή με θεατρικό δρώμενο, χορό και τραγούδι. Ατελείωτα χειροποίητα γλυκά μοιράστηκαν στα παιδιά του Ε.Κ.Α.ΜΕ. από τα ευαισθητοποιημένα μικρά χεράκια των μαθητών.

Η μέρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αφού ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης ” Η Ένωση” κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος και τα πάντα δραστήρια μέλη Μενούνος Νίκος , Κούτουλα Αθηνά και Τζόβολου Διονυσία  έφεραν πεντανόστιμο μεσημεριανό φαγητό για τα παιδιά του ΕΚΑΜΕ. Έφαγαν μαζί τους και τσούγκρισαν τα ποτήρια ευχόμενοι καλές γιορτές, όμορφα Χριστούγεννα και ελπιδοφόρο 2024.

Η επαφή των μικρών μαθητών με τα άτομα με αναπηρίες καλλιεργεί αξίες που κινδυνεύουν να εκλείψουν, όπως ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να δημιουργήσουν μια κοινωνία με τέτοιους αυριανούς πολίτες.

Επίσης, οι άνθρωποι του Ε.Κ.Α.ΜΕ. νιώθουν ευγνώμονες απέναντι στους Συλλόγους σαν της Τέμενης που τους επισκέπτονται ή τους καλούν και τρώνε μαζί τους. Δεν θέλουν απλώς να τους βοηθήσουν, θέλουν να είναι συνοδοιπόροι και στήριγμά τους.

Το Δ.Σ., οι ωφελούμενοι και το προσωπικό του Ε.Κ.Α.ΜΕ. τους εύχονται ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και ένα Νέο Έτος ειρηνικό, δημιουργικό και λίγο πιο φωτεινό….