Ανθρώπινα Δικαιώματα!

 Σε µια Αµερική που επέστρεψε στην καθηµερινότητά της µετά τον εγκλεισµό της κοινωνίας της ως µέσο προστασίας κατά του κορωνοιού,  το να πατήσεις µέχρι σκασµού το κεφάλι ενός ανθρώπου (τον οποίο ως τώρα προστάτευες απ΄ την επίθεση του φονικού ιού) ως επιβολή της δηµόσιας τάξης, οδηγεί την χώρα σ απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες! Σχήµα οξύµωρο απ την αρχή του ως το τέλος του αν αναλογιστεί κανείς ότι όλη αυτή η βία επιβάλλεται για το « καλό» του κοινωνικού συνόλου!

Το όλο γεγονός κι όχι απλά περιστατικό καταγράφει η κάµερα κινητού µιας αυτόπτους µάρτυρος και έτσι γνωστοποιείται παγκοσµίως! Αναταραχές ξεσπούν σε πόλεις τις Αµερικής και δυστυχώς όχι αναίµακτα! Η ρατσιστική όψη της Αµερικής  που υποδέχεται στους κόλπους της εκατοµµύρια ανθρώπων που αναζητούν ένα καλύτερο µέλλον έρχεται ξανά στην επιφάνεια! 

Μαύρος και Λευκός … συµβιώνουν… και κανονικά ,ως άνθρωποι της ίδιας κοινωνίας έχουν κοινό παρόν και θα πρεπε µαζί να οραµατίζονται το µέλλον !Με βλέπετε για το παρελθόν δε θέλω κάν να µιλήσω …σκοτεινές εποχές !

………………………………………………………………………………………………….

∆εν ξέρω πράγµατι αν ο εν λόγω αστυνοµικός θα πατούσε µε τον ίδιο ζήλο το κεφάλι κάποιου οµοχρώµατού του …διότι το να σαι καθίκι δεν εκφράζεται επιλεκτικά  ανάλογα µε το χρώµα του δέρµατος ,το φύλο ,τη θρησκεία ή ακόµα και την πολιτική ή σεξουαλική προτίµηση του καθενός !Καθίκι γεννιέσαι και έτσι πεθαίνεις και το αποδεικνύεις καθηµερινά µε κάθε πράξη σου …πολύ απλά …γιατί δεν µπορείς να το κρύψεις ,να το καµουφλάρεις …σου βγαίνει αυθόρµητα ρε παιδί µου !Γούστο σου καπέλο σου !  Αλλά  το θρασύδειλο καθίκι είναι αυτό που ναι το χείριστο του είδους ! Αυτό που µεταµφιέζεται µε στολές κι αξιώµατα που αναρριχάται µε ευγενείς τρόπους στα υψηλά και αρέσκεται να επιβάλλει εξουσία µ όποιο τρόπο καταπατώντας θεµελιώδη δικαιώµατα κι  αυτό αδιαφορώντας για την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια όποιου βρεθεί µπροστά του !

………………………………………………………………………………………………….

∆υο χιλιάδες άτοµα διαδηλώνουν έξω απ τον Λευκό Οίκο υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωµάτων …αυτών που καταπατώνται καθηµερινά … και ο Πρόεδρος τους χαρακτηρίζει …αγροίκους…τραµπούκους … ή ριζοσπάστες αριστερούς και προειδοποιεί για επιβολή της τάξης µ΄ αληθινά πυρά! Είναι ν΄ αναρωτιέται κανείς για το πόσο …ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ…είµαστε πλέον και το πόσο …ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ! Είµαστε τόσο  θα πω… όσο …µια  ΠΟΡΝΗ …απέναντι σε µια κοινωνία που Θεό της έχει αναδείξει το ΧΡΗΜΑ ! 

………………………………………………………………………………………………….

Το δίπτυχο της ευηµερούσας µελλοντικής ισορροπίας :  ΦΟΒΟΥ …ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΕ !

Αλλιώς θα ΄σαι… «γέρος», «µετανάστης», πρόσφυγας» «ναρκοµανής», «πούστης», «λεσβία», «πουτάνα»,«µαύρος» κλπ …κι όλα αυτοί οι χαρακτηρισµοί πόσο στ΄ αλήθεια αλλάζουν όταν τους «εξωραΐζει « το χρώµα του ΧΡΗΜΑΤΟΣ… ∆υστυχώς αν η κοινωνία µας δεν ισορροπήσει όσο αφορά στην διανοµή του πλούτου η ευηµερία των κοινωνιών θα ναι ολοένα και περισσότερο αβέβαιη !

ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” 4/6/2020