Ανακοίνωση της Τριμελούς Επιτροπής Ιατρών Γ.Ν.Αιγίου για την επίσκεψη Γκάγκα

Την πρώτη φορά που επισκέφτηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ παρέλειψε να επισκεφτεί το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας.

Τη δεύτερη φορά που επανήλθε στην 6η ΥΠΕ αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μας επισκεφθεί , να ενημερωθεί για τα προβλήματα του νοσοκομείου και να δει από κοντά την εν γένει λειτουργία του.

Μας προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ήταν απόντες τόσο οι εκπρόσωποι των ιατρών όσο και των εργαζομένων (νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό), όπως αυτοί εκφράζονται μέσα από τα θεσμικά και εκλεγμένα όργανα του νοσοκομείου.

Προφανώς η κα Γκάγκα προτίμησε να ενημερωθεί από τους διορισμένους υφιστάμενούς της και από κομματικούς εκπροσώπους της Αιγιάλειας, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα έχει πιο σφαιρική και πιο “ανώδυνη” ίσως εικόνα για το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Να υπενθυμίσουμε για μία ακόμη φορά ότι τα προβλήματα του νοσοκομείου μας εξακολουθούν να υπάρχουν, ενώ συνεχίζουμε να λειτουργούμε σε ένα ιδιότυπο καθεστώς έκτακτης ανάγκης, με πολλές μετακινήσεις ιατρών που δεν λύνουν οριστικά το πρόβλημα της καθημερινής λειτουργίας αλλά και της εφημερίας του νοσοκομείου.

Όσον αφορά δε, στη δήλωση του κ. Καρβέλη περί “αντίρροπων δυνάμεων εκ των έσω που μάχονται την διοίκηση”, θεωρούμε ότι ήταν τουλάχιστον ατυχής και θα θέλαμε να τον διαβεβαιώσουμε ότι το προσωπικό του νοσοκομείου που καθημερινά αγωνιά και προσπαθεί για την ποιοτική, αξιοπρεπή και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου, σε καμία περίπτωση δεν το αντιμάχεται!

Οι συσκέψεις που γίνονται σε “κλειστούς” κύκλους για κομματικές σκοπιμότητες και για να δίνει συγχαρητήρια ο πολιτικός προΐστάμενος στον πολιτικό υφιστάμενο και τούμπαλιν, δεν μας αφορούν.

Ελπίζουμε στην επόμενη επίσκεψη, η αναπληρώτρια υπουργός να μη διστάσει να συνομιλήσει με τους θεσμικά εκλεγμένους φορείς του νοσοκομείου μας, έτσι ώστε να έχει μία πιο ουσιαστική και πραγματική άποψη για τα προβλήματα του.

Τριμελής Επιτροπή Ιατρών

Γ.Ν. Ανατ. Αχαίας