Αιχμές Καλογερόπουλου κατά Ψυχράμης για το “Τριάντειο”

Η αξιοποίηση του χώρου του Τριαντείου, προς όφελος των δημοτών, με τη δημιουργία ενός μεγάλου και σύγχρονου πάρκου αναψυχής και αθλοπαιδιών είναι ένας από τους βασικότερους στόχους της Δημοτικής αρχής.

Σε ένα χώρο που επί 25 χρόνια έμεινε δεσμευμένος λόγω μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων προηγούμενων δημοτικών αρχών, όπου ακόμα και αντιδήμαρχοι «χάριζαν κοντέινερ» προς άγρα ψήφων, εμείς κάνουμε το αυτονόητο, εφαρμόζοντας ανεκτέλεστες εδώ και χρόνια αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των συλλογικών οργάνων.

Ξεκίνησε η δημοτική αρχή την διαδικασία απομάκρυνσης των κοντέινερ, προκειμένου το όραμα τόσο το δικό μας αλλά και όλης της κοινωνίας για τη δημιουργία του μεγαλύτερου πάρκου στην περιοχή μας να γίνει επιτέλους πράξη.

Η κ. Βασιλική Ψυχράμη, πιστή στο δόγμα ότι δεν πρέπει να γίνει κανένα έργο από τη δημοτική αρχή προς όφελος των πολιτών, τακτική που εφαρμόζει και με την εν γένει συμπεριφορά της στο Δημοτικό Συμβούλιο (ενστάσεις για την πλατεία, που καθυστερούν την πρόοδο του έργου, ψήφιση μη νόμιμων προϋπολογισμών), κατέθεσε ως μάρτυρας σε διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δήμου Αιγιαλείας!!!! Αν και είναι δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός παράταξης, κατέθεσε εναντίον του Δήμου Αιγιαλείας προκειμένου να επεκτείνει τη «δράση» που ασκεί στο δημοτικό συμβούλιο, με στόχο να μη γίνει το έργο του πάρκου και φανεί έργο της Δημοτικής Αρχής….. Θυμήθηκε, εντελώς μικροπολιτικά, χωρίς να γνωρίζει στοιχεία συγκεκριμένα, τους κατοίκους του Τριαντείου, όταν η ίδια ενώ ήταν αντιδήμαρχος δεν είχε μεριμνήσει για την απομάκρυνση των μπαζών και κόψιμο χόρτων στην περιοχή….. Η ίδια, λοιπόν, που ,ούσα αντιδήμαρχος εν έτει 2011, είχε ψηφίσει για την απομάκρυνση των κοντέινερ (απόφαση 486/2011), τώρα ζητούσε σε τοποθετήσεις της ανάκληση όλων των εξωδίκων που απέστειλε η νομική υπηρεσία, προκειμένου να εναντιωθεί σε κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής για ανέλιξη του τόπου μας.

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος κ.  Παναγιώτης  Μαρινόπουλος, ο οποίος συνόδευε την κ. Ψυχράμη, με προκλητική συμπεριφορά απέναντι στο νομικό σύμβουλο του Δήμου απεβλήθη από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου από την αίθουσα. Μετά δε το τέλος της Δίκης στον προαύλιο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου, συνέχιζε την λεκτική επίθεση στο νομικό σύμβουλο του Δήμου για την υπόθεση, δίνοντας την αφορμή σε παρευρισκόμενους κατοίκους του Τριαντείου να απειλούν παράγοντες της δίκης που εκπροσώπησαν το Δήμο με εκφράσεις «θα σε νεκροφιλήσουμε, ξέρουμε που θα σε βρούμε».

Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές που καταδεικνύουν τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος Αιγιαλείας ήταν και που γίνεται  προσπάθεια να εξακολουθήσει – πλην όμως  με τη σημερινή δημοτική αρχή δεν θα τα καταφέρουν- να είναι όμηρος μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και συμπεριφορών από εκλεγμένους που προσβάλλουν βάναυσα κάθε έννοια δικαίου και σεβασμού σε πρόσωπα και διαδικασίες.

Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για μία διαφορετική Αιγιάλεια, όπως την έχουμε οραματιστεί και δεσμευτεί προεκλογικά. Οι μικροπολιτικές τακτικές και οι εκφραστές της που καθυστερούν την ανάπτυξη στην Αιγιάλεια δεν θα μας εμποδίσουν.

ς