ΑΙΓΙΟ: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείων των Ηρώων από τους μαθητές των σχολείων – Το αυριανό πρόγραμμα

Παραμονή 28ης Οκτωβρίου σήμερα και παρά την βαριά συννεφιά (ευτυχώς δεν έβρεξε) αντιπροσωπεία μαθητών των σχολείων του Αιγίου μετέβησαν στο Ηρώο στα Ψηλαλώνια προκειμένου να γίνει η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων για τους Ήρωες της 28ης Οκτωβρίου.

Η κατάθεση έγινε στις 12 το μεσημέρι, με προσκύνημα μαθητών και μαθητριών των Σχολείων και Σχολών, Ελλήνων Προσκόπων & Ελληνίδων Οδηγών, (αντιπροσωπείες μιας διμοιρίας με τους σημαιοφόρους και παραστάτες), στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), με επικεφαλής Καθηγητές, Δασκάλους και βαθμοφόρους, παρουσία της Δημοτικής Αρχής. Η χορωδία του 3ου Γυμνασίου Αιγίου υπό την Δ/νση της κας Σταυράκη Μαρίας, Καθηγήτριας Μουσικής έψαλε τον Εθνικό Ύμνο.

Ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων εκ μέρους των Σχολείων και ενός λεπτού σιγή.
Τελετάρχες ορίστηκαν: Ο κ. Κωσταρίδης Βασίλειος , Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 4ου Δημοτι-κού Σχολείου Αιγίου και η κα Θεοφανοπούλου Μαρία Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 2ου ΓΕΛ Αιγίου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 Οκτωβρίου 2016:

ΩΡΑ 06.20΄: Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και εγερτηρίου από τη Φιλαρμονική Αιγίου.
ΩΡΑ 08.00΄: Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια).
ΩΡΑ 09.45΄: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ¨ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ¨ και της Φιλαρμονικής για απόδοση τιμών.
ΩΡΑ 10.10΄: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ¨ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ¨
Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Οικονομοπούλου Μαρία, Εκπαιδευτικό του 4ου Γυ-μνασίου Αιγίου. Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ι. Μη-τροπολιτικό Ναό ¨ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ¨ μετά τη Δοξολογία. Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον κ. Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το τέλος της κατάθεσης των στεφάνων ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθή-σουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Φανερωμένης.
ΩΡΑ 11.30΄: ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Εκκίνηση των τμημάτων που παρελαύνουν, προηγουμένης της Φιλαρμονικής, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στο χώρο απέναντι από αυτούς.
Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις πιο πάνω εορταστικές εκδηλώσεις.
Τελετάρχες ορίζονται: Η κα. Κων/να Μουγκάση, Πρ/νη Τμ. Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου και οι Δημοτικοί υπάλληλοι κ. Χρήστος Τρίψας, κ. Αριστομένης Σταματόπουλος και κα. Αγλαΐα Σαλαμούρα

(Φωτό: ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ)