“Αιγιάλεια Αύριο”: Δεν θα προσέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας  

Η Δημοτική Παράταξη “Αιγιάλεια Αύριο” του Χρήστου Γούτου, σε συνεδρίασή της αποφάσισε:
«Να μην προσέλθει στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας την Δευτέρα 21/12/2020.
Η αντιθεσμική συμπεριφορά του Δημάρχου κ. Καλογερόπουλου απέναντι στην πλειοψηφία του Σώματος, καθιστά δυστυχώς επιβεβλημένη αυτή την στάση διαμαρτυρία μας.
Η Δημοτική Αρχή έχει παρεκκλίνει του ρόλου της.
Αντί για δημοκρατικό διάλογο και πολυφωνία, επί όλων των θεμάτων, στο Δημοτικό Συμβούλιο, το έχει αναγάγει σε ρόλο “κομπάρσου”!
Αντιθέτως, έχει βολευτεί με την Οικονομική Επιτροπή, ως το μόνο εργαλείο διοίκησης του Δήμου, επειδή σε αυτή και μόνο διαθέτει (από τον νόμο) την πλειοψηφία, σε αντίθεση με την απωλεσθείσα πλειοψηφία στο κορυφαίο όλων θεσμικό όργανο, το Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή έχει ανεπίτρεπτα ποινικοποιήσει την δημοτικοπολιτική ζωή του τόπου, με εξώδικα, μηνύσεις και ωμές απειλές σε όσους εκφράζουν μια διαφορετική άποψη από την δική της.
Με την απουσία μας από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέλουμε να αναδείξουμε τον σοβαρό ρόλο που αυτό πρέπει να έχει, βάζοντας φρένο στον θεσμικό κατήφορο τον οποίο έχει πάρει πλέον η Δημοτική Αρχή.
Οι δημότες της Αιγιάλειας μας εξέλεξαν για να είμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως η μεγαλύτερη Δημοτική Παράταξη.
Ο κ. Καλογερόπουλος δεν μπορεί να τιμωρεί, με την στάση του, τους συνδημότες που μας ψήφισαν. Ας μην φοβάται τις επιλογές των δημοτών και κυρίως να  μην φοβάται το ΔΣ και την δημοκρατία!
Όσο είναι καιρός ακόμα ας το καταλάβει.
Όσο δεν το καταλαβαίνει, αναλαμβάνει και το κόστος της μη ορθής λειτουργίας του Δήμου».