Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου: Ξεκινά κινητοποιήσεις από την Πέμπτη 15 Ιουνίου

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

 

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι,

 

Με τα νέα μέτρα που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ :

 • το αφορολόγητο εισόδημα που κερδίσαμε στα μπλόκα το 2016 κουτσουρεύεται από 8600€ στα 5600€,
 • οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ δεν θα εκπίπτουν από το φορολογητέο ποσό όπως θα ισχύσει φέτος και με μια έκπτωση 15% για το 2018 που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζει την επιβάρυνση στις εισφορές και την φοροληστεία που θα υποστούμε,
 • ψηφίστηκε νέο χαράτσι για το νερό ύδρευσης και άρδευσης, που έρχεται να προστεθεί στο ήδη υψηλό κόστος του που πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά. Στις πλάτες μας θέλει να φορτώσει η κυβέρνηση και το λογαριασμό των έργων για το νερό, που είτε έχουν γίνει στο παρελθόν, είτε πρόκειται να κατασκευαστούν στο μέλλον, καθώς στα νέα τιμολόγια ύδρευσης και άρδευσης θα συνυπολογίζεται και το κόστος απόσβεσης αυτών των έργων.
 • μειώνει τις συντάξεις από το 2019, κόβει μια σειρά επιδόματα στην σύνταξη.

Τα λεγόμενα «αντίμετρα» της κυβέρνησης είναι ψίχουλα που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζουν τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημα μας. Η μείωση του ΦΠΑ στο 13% για την αγορά ορισμένων μέσων και εφοδίων για τους αγρότες δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στην τσέπη μας ούτε θα σταματήσει την επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης που θα συνεχίσει να αγοράζει πανάκριβα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ πουλάμε σε εξευτελιστικές τιμές την σοδειά μας.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ συντονιζόμενος με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων , τις δεκάδες Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους πανελλαδικά , προβάλουμε ένα δίκαιο και αναγκαίο πλαίσιο αιτημάτων, με το οποίο διεκδικούμε ουσιαστικό εισόδημα και ελάφρυνση από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παράγουμε.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την σφαγή μας ούτε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε :

 • Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12000€ προσαυξημένο με 3000€ για κάθε παιδί.
 • Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα αγρότη και κτηνοτρόφου.
 • Σταδιακή αύξηση της φορολογίας ως 45% για τα μεγάλα εισοδήματα.
 • Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία (6.95%) επειδή η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αναβάθμιση και στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια.
 • Παλεύουμε για κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους παραγωγούς.
 • Όχι στην μείωση της τιμής παραγωγού στο γάλα που οι βιομήχανοι όπως και Συνεταιρισμοί Γαλακτοκομικοί προετοιμάζουν το έδαφος, με πρόσχημα ότι δεν παράγουν και δεν διακινούν φέτα μετά την συμφωνία της CETA, για ακόμη μεγαλύτερη μείωση την νέα χρονιά
 • Παλεύουμε και διεκδικούμε άμεσες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ χωρίς καθυστερήσεις . Αλλαγή του κανονισμού του, ώστε να γίνει ο ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
 • Κατάργηση του «πράσινου» τέλους στο νερό σε εφαρμογή της οδηγίας 60/2000 της ΕΕ που αφορά στην ιδιωτικοποίηση του και την χρήση του ως εμπορικό προϊόν και όχι ως κοινωνικού αγαθού. Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας να μην δεχτεί να γίνει ο φοροεισπράκτορας του «πράσινου τέλους» για το νερό
 • Για τις ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες να μην επιβαρυνθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα από ιδιώτες και από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος τα ανάγκασε να μπουν χωρίς δική τους ευθύνη. Να μην είναι οι δασικοί χάρτες αιτία για παρακράτηση των όποιων ενισχύσεων πήραν οι παραγωγοί τα προηγούμενα χρόνια.
 • Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης. Να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.
  Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από το δάκο χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα.
 • Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, στα μέσα και εφόδια καθώς ο ΦΠΑ είναι ουδέτερος φόρος.
 • Λέμε όχι σε κάθε παλιό και νέο χαράτσι, να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες.

Σήμερα Τρίτη 13 Ιούνη 2017 σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας αποφασίζουμε τις παρακάτω κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας:

 • Την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί μαζική παράσταση στο Νοσοκομείο Αιγίου για αναβάθμιση και πλήρη στελέχωση του και στις 12:00 στο Δασαρχείο Αιγίου για την παραπέρα παράταση των ενστάσεων και την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δωρεάν διεκπεραίωση τους από το κράτος.
 • Την Κυριακή 25 Ιούνη συμμετοχή στην κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων κατά της ανεργίας και της φτώχειας που πλήττει και τα αγροτικά νοικοκυριά της Αιγιάλειας εξαιτίας της εφαρμογής της Κ.Α.Π και των μνημονιακών νόμων.
 • Την Παρασκευή 30 Ιουνίου παράσταση διαμαρτυρίας στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.
 • Να στείλουμε χαιρετιστήριο ψήφισμα στην διαβαλκανική κινητοποίηση στις 24 Ιούνη ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ετοιμάζουν αυτοί που μας ξεκληρίζουν- τραπεζίτες , εμποροβιομήχανοι και οι Κυβερνήσεις τους -όπως στη χώρα μας η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ .

 

ΚΟΛΛΙΓΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ