Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου: Γενική Συνέλευση την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου

Στη συνεδρίαση του διοικητικό συμβούλιο  που πραγματοποιήθηκε στις 1/12/2022 αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 11/12/2022 και ώρα 19.30 το απόγευμα  στο Ε.Κ. Αιγίου. Καλούμε όλα μας τα μέλη αλλά και όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να ανταποκριθούν και να συμμετέχουν.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  • Ενημέρωση από την συνάντηση με τον Υπουργό και Υφυπουργό στο Υ.Α.Α.Τ. για τα ζητήματα του κόστους παραγωγής και της διάθεσης της κορινθιακής σταφίδας.
  • Ελαιοπαραγωγή και τα προβλήματα λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, της έλλειψης εργατικού δυναμικού και της αύξησης του εκθλιπτικού δικαιώματος στα ελαιοτριβεία.
  • Κορινθιακή σταφίδα, μέτρα στήριξης. Ακρίβεια, κόστος παραγωγής και διαβίωσης. Οργάνωση δράσεων για όλα τα θέματα που μας απασχολούν

Οι βιοπαλαιστές αγρότες, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας την επιβίωση μας με άμεσα μέτρα προστασίας του εισοδήματός μας, καθώς οι τιμές των προϊόντων μας βρίσκονται σε πολλές περιπτώσεις κάτω του κόστους παραγωγής και μας φέρνουν για ακόμη μία χρονιά μπροστά στον κίνδυνο του ξεκληρίσματος από τη γη μας.          Δηλώνουμε αποφασισμένοι να παλέψουμε οργανωμένα, συλλογικά με μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να εξασφαλίσουν λύσεις και κατακτήσεις από την κυβέρνηση που θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε τις οικογένειες τους και να συνεχίσουν την καλλιεργητική δραστηριότητα.                                                                                                         Δεν έχουμε να περιμένουμε κανένα όφελος ούτε στο όνομα της εξωστρέφειας, ούτε στο όνομα συνεταιριστικών σχημάτων και ομάδων παραγωγών. Μπορούμε να δώσουμε ζωή στα ρημαγμένα χωριά μας, ζωντάνια στο τόπο μας και προοπτική για τα παιδιά μας. Δυνατότητες που μας στερεί η ανάπτυξη της παραγωγής με βάση τα κέρδη των λίγων.            Η οργή και αγανάκτηση πρέπει να γίνουν οργάνωση και αγώνας μέσα από Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου, τους Αγροτικούς Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, το πανελλαδικά οργανωμένο αγροτικό κίνημα που εκπροσωπεί η ΠΕΜ.

Διεκδικουμε:

— Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια.                                                      — Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.                                                                                                          — Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος για την κορινθιακή σταφίδα και τα προϊόντα μας που διατίθενται κάτω του κόστους παραγωγής.                                                                 — Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ