Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου: “Αποκομιδή των απορριμμάτων με ευθύνη Κυβέρνησης, Περιφέρειας, Δήμου”

ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ

– “Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Αιγιάλειας μαζί με άλλα λαϊκά στρώματα ζούμε τα δραματικά αδιέξοδα από την διαχείριση των απορριμμάτων που έχουν μετατρέψει τα χωριά μας και το Αίγιο σε απέραντο σκουπιδότοπο, με χιλιάδες τόνους σκουπιδιών στους δρόμους.

Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις για επίλυση του προβλήματος από Κυβερνήσεις , Περιφέρεια και Δημοτικές Αρχές κατά καιρούς το πρόβλημα οξύνεται παραπέρα, ο σχεδιασμός τους έχει οδηγήσει τα πράγματα σήμερα στο να απειλούν την υγεία μας και την ασφάλεια του περιβάλλοντος.

Εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες τους Αιγιάλειας δηλώνουμε πως βιώνουμε τους συνέπειες τους αντιλαϊκής πολιτικής τους Κυβέρνησης που τους έχει επιβάλλει μια σειρά από χαράτσια και δεν αντέχουμε κι άλλο χαράτσι τους πλάτες τους, από την αποκομιδή και την διαχείριση των απορριμμάτων.

Το σοβαρό αυτό θέμα τους έχει ήδη απασχολήσει και το έχουμε εντάξει στο πλαίσιο αιτημάτων με το οποίο διαδηλώσαμε ενόντα στην αναπτυξιακή πολιτική τους Κυβέρνησης στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο στην Πάτρα τους 5 Μάρτη 2018. Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  1. Αποκομιδή των απορριμμάτων από ολόκληρο τον Δήμο με ευθύνη τους Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τους Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και του Δήμου Αιγιάλειας με έκτακτα μέτρα.
  2. Να αρχίσουν οι εργασίες οριστικού κλεισίματος του ΧΥΤΑ Αιγείρας με τη σταδιακή, ασφαλή περιβαλλοντική αποκατάστασή του
  3. Να αποφασιστεί σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιάλειας, με αποκλειστικά δημόσιο φορέα με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, χωρίς εμπορευματοποίηση και επιχειρηματική δράση στον τομέα .
  4. Καμία επιβάρυνση τους λαϊκής οικογένειας
  5. Άμεση μείωση  των ανταποδοτικών τελών και  σταδιακή κατάργηση τους
  6. Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους με δικαιώματα, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας –Καμία απόλυση. Πρόσληψη τώρα του  απαραίτητου προσωπικού για την καθαριότητα από τον Δήμο. 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΝΤΡΙΝΙΑΣ»