Αγορά ακινήτου στα φανάρια της Μητροπόλεως για να μετατραπεί σε ασφαλές πεζοδρόμιο

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως 101 και Σολωμού,  υπέγραψαν ενώπιον της συμβολαιογράφου Μ. Μουντζουρούλια, το συμβόλαιο αγοράς του εν λόγω ακινήτου για λογαριασμό του Δήμου, με σκοπό να δημιουργηθεί κοινόχρηστος χώρος και συγκεκριμένα να διαμορφωθεί πεζοδρόμιο για τη διευκόλυνση και την ασφαλή διέλευση των πεζών που καθημερινά περνούν από το πολυσύχναστο σημείο αλλά και την αποφυγή ατυχημάτων, μιας και στο σημείο αυτό δεν υφίσταται πεζοδρόμιο και οι πεζοί αναγκάζονται να κατεβαίνουν και να βαδίζουν στο οδόστρωμα.

Πρόκειται για ακίνητο με ισόγεια κατοικία επιφάνειας 93 τ.μ. που παραμένει ακατοίκητη εδώ και χρόνια, η οποία πρόκειται να κατεδαφιστεί, ώστε να αποδοθεί ως διευρυμένο πεζοδρόμιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σημείο αυτό περνούν καθημερινά αρκετοί πολίτες και κυρίως μαθητές που φοιτούν στα γειτονικά σχολεία.
Η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, που αποτέλεσε εισήγηση της σημερινής προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κας Μαρίας Γιδά, ελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2021 και το τίμημα του εν λόγω ακινήτου, σύμφωνα με το Πρακτικό Εκτίμησης Ακινήτου της αρμόδιας Εκτιμητικής Επιτροπής Δήμου Αιγιαλείας, ορίστηκε στο ποσό των 58.176,39 ευρώ.

«Με την κατεδάφιση αυτής της ακατοίκητης πολύ παλαιάς κατοικίας και τη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου, θα διασφαλιστεί για τους διερχόμενους πεζούς πολίτες η απρόσκοπτη και ομαλή διέλευση και θα εξαλειφθούν ταυτόχρονα οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν καθημερινά κυρίως οι νεαροί μαθητές, που κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αναγκάζονται να περνούν από το εν λόγω σημείο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογερόπουλος.