Αίγιο: Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου

Η ιστορική επέτειος της «28ης Οκτωβρίου 1940» θα γιορταστεί και φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα και  επισημότητα στο ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ.

Όμως λόγω έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 σύμφωνα με  έγγραφο του ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.

ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις. Η ματαίωση των μαθητικών παρελάσεων ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές ήρωες της Εποποιίας του 1940.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν τέλεση ΔΟΞΟΛΟΓΙΩΝ, που θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, καθώς και καταθέσεις στεφάνων , που θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων  για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Στην πόλη του ΑΙΓΙΟΥ θα πραγματοποιηθούν  οι πιο κάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Α΄ ΔΕΥΤΕΡΑ  26 Οκτωβρίου 2020:

Γενικός σημαιοστολισμός (σπίτια, καταστήματα, Δημόσια, Δημοτικά και Ν.Π.Δ.Δ. Καταστήματα και πλοία, που βρίσκονται στο λιμάνι) από τις 8:00΄ το πρωί μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Β΄ ΤΡΙΤΗ  27 Οκτωβρίου  2020

Φωταγώγηση του Μνημείου των Ηρώων και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ως και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Ομιλίες στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς κ.λπ. με φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων και Προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών.

Γ΄  ΤΕΤΑΡΤΗ  28 Οκτωβρίου 2020:

ΩΡΑ 10:30΄: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ΑΙΓΙΟΥ «ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ  (ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ) και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου κα  ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΙΩΝΗ.

Στη συνέχεια μετάβαση του Ιερού Κλήρου και Δημοτικής Αρχής, στο Μνημείο Ηρώων (πλατεία Υψηλών Αλωνίων) όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και  κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο και τις αρχές της πόλης και εκπρόσωπο των Σχολείων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπ/σης Αιγίου.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 Πέρας εκδηλώσεων.

Τελετάρχες των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης του Αιγίου ορίζονται: Ο κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΙΑΣ, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου και η κα ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής  του 2ου Γεν. Λυκείου Αιγίου.

Τελετάρχες του Δήμου Αιγιαλείας ορίζονται: Η κα Κων/να Μουγκάση, Πρ/νη Τμ. Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου και οι δημοτικοί υπάλληλοι κ. Χρήστος Τρίψας, κ. Αριστομένης Σταματόπουλος και κα Αγλαΐα Σαλαμούρα.

Ο Δήμαρχος

 Δημήτριος Καλογερόπουλος