Αίγιο: Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στα Ψηλαλώνια

Η ιστορική επέτειος της «25ης Μαρτίου 1821» γιορτάστηκε και φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα και  επισημότητα στο Δήμο Αιγιάλειας. Παρότι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού cοvid -19, ματαιώθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις, ωστόσο από την Τρίτη πραγματοποιήθηκε γενικός σημαιοστολισμός σε σπίτια, καταστήματα και υπηρεσίες σε ολόκληρο το Δήμο.

Χθες Τετάρτη 24 Μαρτίου φωταγωγήθηκε το Μνημείο των Ηρώων και όλα τα δημόσια και δημοτικά καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών.

Σήμερα, ανήμερα της Επετείου τελέστηκε στις 10.20  δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αιγίου  Παναγία Φανερωμένη.

Mετά το πέρας της δοξολογίας, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας την ιστορική σημασία της πόλης του Αιγίου στην Έναρξη της Επανάστασης.

Ο πανηγυρικός της Ημέρας εκφωνήθηκε από την φιλόλογο-ιστορικό κ. Βάνα Μπεντεβή, όπου τόνισε ιδιαίτερα τη συμβολή της Βοστίτσας στον Μεγάλο Αγώνα και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στο Ξεσηκωμό του Γένους. Η κ. Μπεντεβή επίσης έκανε αναφορά στα Μεγάλα Ιστορικά Γεγονότα που αντιμετώπισε το Ελληνικό ΄Εθνος από την Ελληνική Επανάσταση έως και σήμερα.

Στη συνέχεια ο Ιερός Κλήρος και η δημοτική αρχή, μετέβησαν στο Μνημείο των Ηρώων στα Ψηλαλώνια, όπου ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέση και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο και τις αρχές της πόλης.

Τον Εθνικό Ύμνο απέδωσε η μπάντα της Φιλαρμονικής Αιγίου υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Χαραλαμπόπουλου.

Ρεπορτάζ και φωτό: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

« από 2 »