Αίγιο: “Έφυγε” από τη ζωή η 53χρονη νηπιαγωγός Εύα Κανατσέλη – Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα της Αιγιάλειας

Θλίψη επικρατεί στην εκπαιδευτική Κοινότητα της Αιγιάλειας με την είδηση του θανάτου της νηπιαγωγού Εύας Κανατσέλη, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη ασθένεια, σε ηλικία 53 ετών.

Η Εύα ήταν πολύ αγαπητή στους μαθητές της και στους συναδέλφους της, με τα συλλυπητήρια μηνύματα να έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο.

H εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 11:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Σελιανιτίκων. Σύμφωνα με την επιθυμία της εκλιπούσης, αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν χρήματα για το Nηπιαγωγείο  Αβύθου στον εξής λογαριασμό: GR0601103040000030477682147 (Δικαιούχος: ΣΣΚ Νηπιαγωγείο Αβύθου Κανατσέλη).

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, έγραψε: 
“Η εκπαιδευτική κοινότητα της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας θρηνεί για μια ακόμη φορά. Σήμερα, έφυγε για πάντα από κοντά μας η συνάδελφος Εύα Κανατσέλη. Η Εύα προσέφερε επί 22 έτη ανεκτίμητες υπηρεσίες στην εκπαίδευση και στους μικρούς μαθητές της προσχολικής αγωγής. Εργάστηκε για μια εικοσαετία περίπου στο Νηπιαγωγείο Αβύθου, στο οποίο υπηρέτησε αρκετά έτη ως Προϊσταμένη. Είναι μεγάλο το κενό που αφήνει στους δικούς της ανθρώπους, στο Νηπιαγωγείο Αβύθου, αλλά και στα εκπαιδευτικά δρώμενα της περιοχής μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους οικείους της. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αιγιώτικης γης που θα την σκεπάσει”. 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Αιγιάλειας Αθηνά Σκανδάμη αναφέρει στο “aigialeia24.gr”:

“Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για το χαμό της συναδέλφου Εύας Κανατσέλη. Επρόκειτο για μια συνάδελφο γεμάτη αγάπη για τα παιδιά, πάθος για τη δουλειά της και για τη ζωή, δημιουργική και γεμάτη ιδέες. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της”.

Η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας Αναστασία Ευσταθίου έγραψε:  
“Μελιμέρα” πια δεν θα ξανακούσουμε από την Εύα … Μέλι δεν έσταζε η ζωή της αλλά η ψυχή της όλη… έσβησε χρονιάρες μέρες η καλή συνάδελφος, η εμπνευσμένη νηπιαγωγός, αυτή που πήρε από το χέρι δεκάδες νήπια και τους γονείς τους μαζί σε στράτες του πολιτισμού…του βιβλίου…της ποιότητας μα κυρίως της ουσίας.
Η εκπαιδευτική κοινότητα σήμερα πενθεί στο άκουσμα του θανάτου της Εύας Κανατσέλη.
Άφησε πίσω της χαρά… αποδοχή… δόσιμο…μεγάλες αγκαλιές να χωράνε όλα τα νηπιάκια της μέσα αλλά και αφάνταστη λύπη σε όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί της για να δώσαμε χαμόγελα κι ελπίδα στα παιδιά της Αβύθου και όχι μόνο. Είχε εργαστεί και στο 2ο νηπιαγωγείο Ακράτας, αφήνοντας το ίχνος της …
Σήμερα επικοινώνησα μαζί της, στέλνοντας φωτογραφίες με τα καλικατζαράκια μας, αλλά είχε ήδη αναχωρήσει για τον παράδεισο… πολύ κουρασμένη από την κακουχία της ασθένειάς της.
Καλό ταξίδι, γλυκιά Εύα, των βιβλίων… της ζωής… που δεν σου χαμογέλασε η τσιγκούνα, όπως της χαμογελούσες εσύ τόσο πλουσιοπάροχα… θα σε θυμάμαι πάντα με αγάπη, αγαπημένη μου.. θρηνούμε την απώλειά σου, ψυχάρα Εύη

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικου Έργου Προσχολικης Αγωγής Ελένη Διδάχου έγραψε:

“Μόλις ενημερώθηκα για το θάνατο της αγαπητής συναδέλφου Εύας Κανατσέλη και είμαι βαθιά λυπημένη για την απώλεια. Μια απώλεια για την εκπαιδευτική κοινότητα των νηπιαγωγών της Αιγιάλειας αλλά και της Αχαΐας.
Θεωρώ μεγάλο κέρδος τη γνωριμία μου με την Εύα και αληθινή ευλογία τις συζητήσεις που κάναμε στις οποίες μπορούσες να διακρίνεις το ήθος, την προσωπικότητά της, την αγάπη της για τη δουλειά της, τα παιδιά, το νηπιαγωγείο και τη συμπαράσταση που ήθελε και προσπαθούσε να προσφέρει σε συναδέλφους και γονείς, με κυρίαρχη την αγάπη της για τη ζωή! Ένα κέρδος που εισέπραξαν όλοι όσοι τη γνώριζαν προσωπικά και συνεργάζονταν μαζί της σε διάφορες περιστάσεις, επαγγελματικά ή όχι.
Ένας ζωντανός, χαρισματικός άνθρωπος έφυγε από κοντά μας, αλλά θα μείνει για πάντα στη μνήμη και στην καρδιά μας, με τη ζωντάνια, το κέφι, τις ιδέες και τη δημιουργικότητα που την χαρακτήριζε. Εύα, καλό ταξίδι, με ήρεμη ψυχή και αγάπη στην καρδιά. Οι εμπειρίες που μοιραστήκαμε μαζί σου, θα μείνουν πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας, με αγάπη και εκτίμηση. Ο θάνατος δημιουργεί πόνο που είναι δύσκολο κανείς να θεραπεύσει, η αγάπη όμως αφήνει αποτύπωμα στην καρδιά μας που κανείς δε μπορεί να μας κλέψει!
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους οικείους και στους αγαπημένους της”.