Έργα άμεσης αποκατάστασης του αρδευτικού δικτύου ΔΕΑΕΣ Σελινούντα

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο αρδευτικό δίκτυο, με στόχο να αποκατασταθούν προβλήματα ετών σε μία ζωτικής σημασίας υπηρεσία για τους αγρότες. Το τελευταίο διάστημα με τη φροντίδα της υπηρεσίας  Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έγιναν  εργασίες αποκατάστασης του αρδευτικού δικτύου ΔΕΑΕΣ Σελινούντα που προκλήθηκαν από τα τελευταία έντονα καιρικά φαίνομαι.

Όλες οι παρεμβάσεις έγιναν με γνώμονα την μείωση των απωλειών νερού που οφειλόταν στα σπασίματα και τις προσχώσεις των τσιμενταύλακων και την μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση των αρδευόμενων καλλιεργειών ΔΕΑΕΣ  Σελινούντα με την επίτευξη αποτελεσματικότερης άρδευσης  τους.

«Είμαστε δίπλα στους αγρότες μας και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε προσδοκώντας βέβαια και στην ανάλογη συμπεριφορά από πλευράς τους για ορθολογική διαχείριση του νερού. Οι παρεμβάσεις μας θα συνεχιστούν. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε και όλοι μας, ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, ένας φυσικός και περιβαλλοντικός πόρος  που  αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ύπαρξη ζωής. Ας επιδείξουμε τον ανάλογο σεβασμό κ τη χρηστή διαχείριση του»  ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο βοηθός Περιφερειάρχης σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.