Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας του αγιογράφου Απόστολου Θεοδωρακόπουλου

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00, στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου της πόλεως του Αιγίου, θα εγκαινιαστεί Έκθεση με έργα βυζαντινής αγιογραφίας του Αγιογράφου Απόστολου Θεοδωρακόπουλου.

Στην Έκθεση παρουσιάζονται έργα του Αγιογράφου, τα οποία αποτελούν αντίγραφα τόσο από παλαιότερες, όσο και από πιο πρόσφατες δημιουργίες, οι οποίες διακρίνονται για την ιδιαίτερα μεγάλη ποικιλία των θεμάτων, αλλά και των μορφών τους, προερχόμενες από φορητές εικόνες και τοιχογραφίες των πιο σημαντικών μνημείων της Ελλάδας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής περιόδου.

Κατόπιν τούτου, παρακαλείται το φιλότεχνο κοινό της πόλεώς μας να τιμήσει με την παρουσία του την εν λόγω Έκθεση, προκειμένου να θαυμάσει ή και να αποκτήσει έργα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Διάρκεια Έκθεσης: από 15 έως και 22 Ιουνίου 2024.

Ώρες επίσκεψης:

Δευτέρα και Τετάρτη: 10:00 – 13:00.

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 10:00 – 13:00 και 18:00 – 20:30.

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ:

Ο Απόστολος Θεοδωρακόπουλος γεννήθηκε στο Αίγιο. Σπούδασε στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο και στη Σχολή Δοξιάδη, αποκτώντας πτυχίο Αγιογράφου και Συντηρητή Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Έχει συντηρήσει φορητές εικόνες και τοιχογραφίες σε Ιερές Μονές, Ναούς και Κέντρα Βυζαντινής Τέχνης στην Κρήτη, στο Άγιο Όρος, στην Κεφαλλονιά, στη Ζάκυνθο και στη Γερμανία.

Επίσης, έχει αγιογραφήσει τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου και πολλούς ακόμη Ναούς στην περιοχή της Αιγιαλείας και των Πατρών.