«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»

Τώρα όλοι τρέχουν και δε φτάνουν. ∆ήµος, τοπικοί παράγοντες και φορείς. Το θέµα του ΤΕΙ µύριζε µπαρούτι τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά κανένας δεν το άγγιζε, παρά µόνο σπασµωδικές κινήσεις γίνονταν, κάθε φορά που κινδύνευε, είτε µε το σχέδιο «Αθηνά», είτε µε το σχέδιο «Γαβρόγλου». Το µόνο που πέτυχαν όλα αυτά τα χρόνια είναι να µείνουµε χωρίς σχολές και αυτό που ακολουθεί, µετά τα «κακά µαντάτα» είναι η επίρριψη ευθυνών. 

Φρόσω και Μαρία Στιβαχτοπούλου
Από τη στήλη “Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ” – Εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Κάποιοι δηµοτικοί παράγοντες που κατέχουν θέσεις ευθύνες, με το «γόητρο» της Πυθίας, «ότι τα έλεγαν και προειδοποιούσαν», αλλά οι ίδιοι τίποτα δεν έκαναν, νιώθουν… «νικητές» των προβλέψεών τους. 

Όµως στην παρούσα φάση αυτές οι δηλώσεις περισσεύουν. Η διεκδίκηση κοµβικών ζητηµάτων για την πόλη  πρέπει να αποτελεί κοινή συνισταµένη όλων των παρατάξεων και αυτό απαιτούν οι πολίτες, τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ, ώστε το Αίγιο και η Αιγιάλεια να αποκτήσει όσα στερείται και όσα δικαιούται. Είναι ώρα να λυθούν από κοινού τα θέµατα της πλατείας Αγίας Λαύρας, του ΤΕΙ, η «ανάσταση» της ΕΒΟ, το µέλλον της σταφιδοκαλλιέργειας και µετά να αποδοθούν ευθύνες.

Γιατί όπως λέει και ο αλάνθαστος λαός µας: «Των φρονίµων τα παιδιά πριν πεινάσουν µαγειρεύουν»!  Μόνο που εµείς, φαίνεται σ’ αυτήν την πόλη, να «κοιµόµαστε για τα καλά» εδώ και χρόνια!