Στις 23 Ιουνίου το δημοψήφισμα των Άγγλων για παραμονή στην ΕΕ

Στις 23 Ιουνίου θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την παραμονή της Aγγλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου παρουσίασε τη συμφωνία που επετεύχθη με την ΕΕ.

Η ανακοίνωση έγινε έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ μετά από την ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ενημερώθηκε από τους υπουργούς για το ποιο στρατόπεδο θα στηρίξει ο καθένας, καθώς δεν υπάρχει υποχρέωση κομματικής πειθαρχίας για το δημοψήφισμα.

Ο κ. Κάμερον είπε ότι θα προβεί και σε σχετική δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων τη Δευτέρα, ενώ όπως και το βράδυ της Παρασκευής ανέπτυξε συνοπτικά τα επιχειρήματα υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Όπως είπε, δεν αγαπά τις Βρυξέλλες, αγαπά τη χώρα του, αλλά θεωρεί πως η χώρα θα είναι «πιο δυνατή, πιο ασφαλής και πιο εύπορη» ως μέλος μίας μεταρρυθμισμένης ΕΕ.

Εξάλλου ο κύριος Κάμερον στάθηκε ιδιαίτερα στην εξασφάλιση της ρητής αναφοράς που θα συμπεριληφθεί στις ευρωπαϊκές συνθήκες ότι η αρχή της όλο και πιο στενής ένωσης δεν αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο.