Στην Κλειτορία Καλαβρύτων ανεγείρεται ο Ανδριάντας του Παλαιών Πατρών Γερμανού

Έτοιμος πλέον! Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς “Η Αγία Λαύρα”, με δυσκολίες, με άγχη, κατόρθωσε τα τελευταία είκοσι χρόνια περίπου, να ανεγείρει τρείς όμοιους ανδριάντες του εκφραστού της ενιαίας θρησκευτικής και Εθνικής συνειδήσεως του 1821,αοιδίμου Ιεράρχου Π.Π.Γερμανού, στον Πειραιά το 2003, στην Αγία Λαύρα το 2006 και σε λίγο στην ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ Καλαβρύτων (Μαζεΐκα).

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Χρονόπουλος, επίτιμος Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρει:

– “Είχαμε πάντοτε επίγνωση του χρέους μας, απέναντι στο Έθνος και στη Θρησκεία. Με ταπεινότητα, εργατικότητα, σύνεση, σωφροσύνη και ιστορική τεκμηρίωση, επιτελέσαμε και επιτελούμε σιωπηλά τό έργο μας ,πέραν των παραπάνω και γιά την ιστορία.

Δεν θέλουμε έπαινο, από κανέναν, μας αρκεί η ευφορία στην ψυχή , σε όλους τους Καλαβρυτινούς του Πειραιά και στους καλαβρυτινούς του Διοικητικού Συμβουλίου που τα ονόματά τους,ήδη είναι αναγεγραμμένα στην σχετική μαρμάρινη πλακα που σε λίγες ημέρες θα κοσμεί τον Ανδριάντα με ονοματεπώνυμο και χωριό καταγωγής.

Στην ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ ανεγείρεται ο Ανδριάντας γιά έναν απλό αλλά ουσιαστικόν λόγο, εκεί αντέταξε τό πρώτο επίσημο ΟΧΙ κατά των Τούρκων. Σήκωσε αντάρτικο, γύρισε πίσω, δεν πήγε στην Τρίπολη, εάν πήγαινε επανάσταση δεν θα γινόταν. Γύρισε στην Αγία Λαύρα στις 17/3/21 όρκισε τους αγωνιστάς κλπ. Περισσότερα στα αποκαλυπτήρια, όπου ομόφωνα το Δ.Σ έχει εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο του συλλόγου να εκφωνήσει τον πανηγυρικό, όπως έγινε και στον Πειραιά και στην Αγία Λαύρα”.