Οµοσπονδία Συλλόγων Αιγιάλειας (Στ. Καραδημητρόπουλος): “Ενωμένοι – μπορούμε να είμαστε καλύτεροι και σύγχρονοι”!

Η Οµοσπονδία Συλλόγων Αιγιάλειας παρότι η ίδρυσή της µετράει µόλις δύο χρόνια (ιδρύθηκε το 2020) αποτελεί το πρώτο δευτεροβάθµιο σωµατείο µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην Αιγιάλεια.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Καραδηµητρόπουλος µιλώντας στον “ΤΥΠΟ της ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” τονίζει ότι η ίδρυση της Οµοσπονδίας ήταν αποτέλεσµα συνεργασίας εννέα συλλόγων και αναφέρει:

– “Ήταν αποτέλεσµα συνεργασίας  και εµπιστοσύνης εννέα (9) συλλόγων όπου πίστεψαν και πιστεύουν ότι ενωµένοι  µπορούµε  να είµαστε καλύτεροι, να γίνουµε  πιο σύγχρονοι,  να βοηθήσουµε στον εθελοντισµό (νέους εθελοντές, δράσεις κτλ), να διαφυλάξουµε  και αναδείξουµε την πολιτιστική κουλτούρα και κληρονοµιά µας µέσα από δράσεις των µελών µας ή της ΟΣΑ ( όταν χρειαστεί  ) άλλα και να είµαστε και πιο δυνατοί φυσικά,  αφού  όταν  κάποιο µέλος ζητήσει την βοήθεια µας το πρόβληµα του γίνεται και δικό µας και όλοι µαζί εργαζόµαστε για την λύση του”!

ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Για τις δράσεις των συλλόγων ο κ. Καραδηµητρόπουλος αναφέρει:

– “Η χρονιά που µας πέρασε ήταν πολύ ιδιαίτερη ,διότι τα δύο (2) προηγούµενα χρόνια η πανδηµία µας είχε κρατήσει ανενεργούς, σχεδόν όλα τα µέλη µας  έκαναν πολιτιστικές εκδηλώσεις – δράσεις. Ορισµένες   σχεδιάστηκαν και δόθηκαν σε µέλη της ΟΣΑ  από την νέα επιτροπή πολιτισµού  που λειτουργεί (µια από τις επιτροπές που έχουµε δηµιουργήσει µε σκοπό  όλα τα µέλη να συµµετέχουν οµαδικά και µε  συλλογικότητα)” .

“ΑΠΟ ΤΟΠΟ  ΣΕ ΤΟΠΟ”

Εντός του 2023 αναµένεται να προβληθεί η τηλεοπτική εκποµπή “Από Τόπο σε Τόπο” αφιερωµένη στην Αιγιάλεια. Ο Πρόεδρος του ΟΣΑ αναφέρει:

– “Η ΟΣΑ σε συνεργασία  από κοινού µε τον ∆ήµο Αιγιαλείας και τον δήµαρχο κ. ∆ηµήτρη Καλογερόπουλο καλέσαµε την εκποµπή “Από Τόπο σε Τόπο” και τον Λαογράφο κ. Χρήστο Μυλωνά  και κάναµε το αφιέρωµα της Πόλης  του Αιγίου, όπου θα το δούµε από την νέα χρονιά στους δέκτες µας. Στην εκποµπή συνεργαστήκαµε  µε  τον Χορευτικό Όµιλο Αιγίου, Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου και τον Π.Σ. Τέµενης   « Η Ένωση » όπου έδωσαν το 200% των δυνατοτήτων τους  ώστε όλα να πάνε καλά   και στηρίχτηκε µε αγάπη  από τους  επαγγελµατίες της πόλης µας, ενώ στα γυρίσµατα βοήθησαν και εθελοντές πολίτες  δείχνοντας την αγάπη τους στην προσπάθεια αυτή” .

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗ  ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ – ∆ΡΑΣΕΙΣ

Για τους στόχους της νέας χρονιάς ο κ. Καραδηµητρόπουλος ανέφερε:

– “Ενώ το 2022 φεύγει εµείς  έχουµε βάλει τους στόχους µας  για το 2023 .  Έχουµε ήδη έτοιµο το νέο µας ηµερολόγιο  όπου θα δούµε εικόνες από   δράσεις και τοπία των  µελών – σωµατείων µας ,  το οποίο θα  διανεµηθεί δωρεάν µε την στήριξη των χορηγών µας ,τους  οποίους ευχαριστούµε διότι είναι πάντα  αρωγοί στην ιδέα του εθελοντισµού.   

 Συνεχίζουµε να µεγαλώσουµε µε νέα µέλη   όπου πιστεύουν στη συνεργασία, στην οµαδικότητα και φυσικά στην ισότητα, διότι στην Οµοσπονδία δεν έχουµε µικρούς ή µεγάλους συλλόγους   µεγέθη)   ούτε δυνατούς ή αδύνατους συλλόγους (σε µέλη) άλλα µόνο εθελοντές και συλλόγους που  θέλουν να βοηθήσουν  τοποθετώντας το εµείς πάνω από όλα !!!

Επιπλέον η οµοσπονδία  θα στηρίξει δράσεις  – δραστηριότητες των µελών µας όπου θα έχουν πρωτοποριακό χαρακτήρα για την περιοχή µας , ενώ θα συνεχίζουµε  να βοηθούµε   µε λύσεις σε προβλήµατα συλλόγων –µελών .

 Τέλος η οµοσπονδία  θα προχωρήσει σε  ∆ράση ή ∆ράσεις ( όπως η εκποµπή   ή διηµερίδα  το 2021 ) όπου θα γίνεται  σε συνεργασία µε τα µέλη µας άλλα  και φορείς όπου ο στόχο µας  θα είναι η προβολή και η ανάδειξη  της περιοχής µας µέσα από τον πολιτισµό τον οποίο εθελοντικά υπηρετούµε !

Εύχοµαι σε όλους   

Χρόνια Πολλά ,

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

µε υγεία & αγάπη”