Δεν απαλλάσσονται από τις προσαυξήσεις με 8% – Οι ειδικοί φοβούνται ότι 350.000 ασφαλισμένοι θα κλείσουν τα βιβλία τους
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να επανέλθουν στο ασφαλιστικό σύστημα περίπου 350.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, οι οποίοι μέχρι σήμερα λόγω αδυναμίας δεν εκπλήρωναν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα.
Ταυτόχρονα όμως αποδεικνύει ότι το Υπουργείο παραδέχεται ότι η επιβάρυνση είναι υπέρμετρη για την αντοχή των επαγγελματιών και ανησυχεί για την εκτόξευση των οφειλών οι οποίες ήδη έχουν αγγίξει τα 30 δισ. ευρώ στο σύνολο των ταμείων.
Ειδικοί της ασφάλισης εκτιμούν ότι όχι μόνο δε θα επιστρέψουν πίσω οι οφειλέτες που έχουν κηρύξει στάση πληρωμών αλλά θα κλείσουν τα βιβλία τους άλλοι τόσοι με αποτέλεσμα να μειωθούν αντί να αυξηθούν όπως έχει προϋπολογιστεί τα έσοδα του ΕΦΚΑ.
Οι έντονες διαμαρτυρίες των επιτηδευματιών για τις εισφορές προβληματίζουν τα κυβερνητικά και κομματικά όργανα που αναζητούν τρόπους ελάφρυνσης των στρωμάτων που επιβαρύνονται περισσότερο από τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα.
Η συνήθης απάντηση του υφυπουργού κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Τ. Πετρόπουλου ,όταν τίθεται μετ’ επιτάσεως το θέμα είναι ότι το 99% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει εισοδήματα κάτω από 20.000 ευρώ και το 75% κάτω από 7.000 ευρώ και κατά συνέπεια οι εισφορές που καλούνται να πληρώσουν δεν είναι μεγαλύτερες των προηγουμένων.
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr