Μνημόσυνο στη μνήμη του Ιεράρχη της Ελευθερίας Παλαιών Πατρών Γερμανού

Στις 9 Ιανουαρίου έγινε τρισάγιο στον Ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού στο Πασαλιμάνι.

Το τρισάγιο τέλεσε ο Δεσπότης Κυρηνείας της Κύπρου κ. Χρυσόστομος, παρουσία πλήθους κόσμου. Οι Ιερείς που τέλεσαν το τρισάγιο ήταν: Ο Επίσκοπος Κυρηνείας , Χρυσόστομος. Ο Ηγούμενος της Μονής Άκοβα Γορτυνίας Νεκτάριος Πέττας .Ο πρωτοπρεσβύτερος Θεοφιλόπουλος Κωνσταντίνος , από Μεσσηνία που Ιερουργεί στην Νέα Ζηλανδία.  Λόγο εξεφωνησε ο Δεσπότης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς Αθανάσιος Χρονόπουλος.

Είναι η πρώτη φορά που Κύπριος Δεσπότης τελεί στον Ελλαδικό χώρο μνημόσυνο για τον αοίδιμο Ιεράρχη. Τα κόλυβα έφτιαξε η Μονή κεκρυμένη ή Μετανοίας του Άργους και οι ηγούμενοι κ.κ.Μακάριος κα Ιωσήφ.

Τόσο ο Δεσπότης, όσο και ο κ . Αθ.Χρονόπουλος έδωσαν συνέντευξη στο κανάλι 1 Του Πειραιώς. Ο  κ. 10959578_1040705962612203_7219718521563251594_nΧρονόπουλος στην ομιλία του είπε ότι στους σκοπούς του συλλόγου είναι η ανέγερση δύο ακόμη ανδριάντων του Π.Π.Γερμανού.

Έναν στην Κλειτορία Καλαβρύτων που στις 8 Μαρτιου 1821 αντέταξε το πρώτο “ΟΧΙ” στην διαταγή των Τούρκων να πάει στην Τρίπολη και έναν ακόμη στην Μονή Κεκρυμένη του Άργους που εκεί πήρε τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης.

Τέλος, ο Σύλλογος σχεδιάζει την Ανέγερση Ανδριάντος του Χριστόφορου Παπουλάκου Καλαβρυτινού Αγίου που τιμαται στην Μάνη, στις Σπέτσες στο ΄Αγιο όρος, στο Πατριαρχείο κλπ