“Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας”: “Να σταματήσει  η Δημοτική Αρχή τη δίωξη των οικογενειών του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ”

ΑΙΔΩΣ  ΚΥΡΙΟΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

      Η πολιτική αναλγησία που επέδειξαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είναι ενδεικτική των προθέσεων τους και της αντιλαϊκής πολιτικής  που εξυπηρετούν.

      Οι επί μέρους διαφωνίες τους και οι εξάωρες αντιπαραθέσεις τους σε διαδικαστικά και άλλα θέματα δεν μπορούν να κρύψουν τη πλήρη συμφωνία τους στην βίαιη απομάκρυνση των σεισμοπαθών και απόρων του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ.

    Έκαναν τα «στραβά μάτια» στη πρόταση της ΛΑΙΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που ζήτησε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα για τους κατοίκους του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ. Δεν βρήκαν να πουν μια λέξη αλληλεγγύης για τις οικογένειες υπό διωγμό που ζουν στα κοντέινερ  μετά τον σεισμό του 1995.

     Δεν θέλησαν  να  πάρουν απόφαση, με την πλειοψηφία που διαθέτουν στο Δημοτικό  Συμβούλιο, να ανακληθούν τα εξώδικα του Δημάρχου , και να επιστραφούν τα κενά  κοντέινερ όπως  έχει ζητήσει το υπουργείο με έγγραφο του στο Δήμο από τον Μάρτη του 2020.  Να καθαρισθεί ο χώρος μέχρι να δρομολογηθεί η αποκατάσταση των εναπομεινάντων σεισμοπαθών και  απόρων. Να δημιουργηθεί ένα πάρκο αναψυχής για τους κατοίκους της Κουλούρας και της Ροκάς.

      Στη πράξη  συνυπογράφουν και αυτοί το  «κείμενο διωγμού των κατοίκων του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ  », που εν είδη κοινωνικού αυτοματισμού, διακινεί ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κουλούρας μαζί με γνωστούς ανθρώπους του Δημάρχου. Επικαλούνται την αυξημένη παραβατικότητα των κατοίκων του,  όμως δεν ζητούν την απομάκρυνση των ακατοίκητων κοντέινερ που εκεί βρίσκουν στέγη οι περιθωριακοί. Οι εναπομείναντες σεισμοπαθείς και άποροι είναι φιλήσυχοι εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, συνταξιούχοι,  χήρες με μικρά παιδιά.

     Ο  Δήμαρχος στη συνεδρίαση επικαλέστηκε αυτό το κείμενο, δεν εξήγησε όμως γιατί δεν υλοποιεί,  ένα χρόνο τώρα, την εντολή του υπουργείου για επιστροφή των ακατοίκητων κοντέινερ.

    Τον βολεύει η συκοφάντηση των κατοίκων του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ γιατί έτσι θα επιτύχει  ποιο εύκολα την εκδίωξη τους, χωρίς να τσαλακωθεί το κοινωνικό του προφίλ. Βιάζεται να «αξιοποιήσει» το οικόπεδο των 70 στρ, που είναι «μπαλκόνι στο κορινθιακό» γι’ αυτό και οι εναπομείναντες κάτοικοι πρέπει να εκδιωχτούν βίαια και  άμεσα.

    Οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν σοβαρές ευθύνες, γιατί ενώ έχουν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θέλουν να  βάλουν εμπόδια στο  Δήμαρχο, που επίμονα δεν  απαντά στο ερώτημα τι θα κάνει στο οικόπεδο μετά την βίαιη απομάκρυνση των κατοίκων.

     Καλούμε  τους  κάτοικους της ευρύτερης περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση για να εμποδίσουν στο μέλλον επιχειρηματικά  συμφέροντα που επιβουλεύονται το «χρυσοφόρο»  οικόπεδο του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ.

      Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καλεί τους  εργαζόμενους, τους άνεργους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, τους συνταξιούχους της Αιγιάλειας, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις εναπομείναντες οικογένειες του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ.

  Να δουν στην αγωνία και τον αγώνα των κατοίκων του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ για επιβίωση, την δική τους αγωνία να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.    Να αντιπαλέψουν την πολιτική αναλγησία όλων των κυβερνήσεων και των Δημοτικών Αρχών τα τελευταία 25 χρόνια.  Να υψώσουν το ανάστημα τους απέναντι στους κυβερνώντες που τους αφήνουν, χρόνια τώρα, στη φτώχια και την εξαθλίωση, που μοιράζουν εκατομμύρια στoυς πλούσιους και ψίχουλα στους φτωχούς.

  Να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για το σάπιο σύστημα που υπηρετούν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις  και οι Δημοτικές Αρχές   Να  ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους κατατρεγμένους του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ και να παλέψουν για μια κοινωνία που δεν θα τους θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αλλά δημιουργούς μιας νέα κοινωνίας όπου ο πλούτος που οι ίδιοι παράγουν, θα μοιράζεται σε όλους.

     Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  απαιτεί να σταματήσει  η Δημοτική Αρχή τη δίωξη των οικογενειών του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ :

– Να ανακαλέσει τα εξώδικα, και να παρέχει στις εναπομείναντες οικογένειες, τις Δημοτικές Υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού κ.λ.π. όπως σε κάθε άλλη γειτονιά του Δήμου.

– Να απομακρύνει άμεσα τα κενά κοντέινερ  και να καθαριστεί ο χώρος.

  – Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για  μετεγκατάσταση των οικογενειών σε μόνιμες, σύγχρονες,  κατοικίες  με την ευθύνη της Κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής.

 – Να δημιουργηθεί ένα πάρκο αναψυχής με παιδικές χαρές, αθλητικές και άλλες ήπιες εγκαταστάσεις για τους κατοίκους του Αιγίου.  Ανεξάρτητα από το αμφισβητούμενο νομικό ιδιοκτησιακό καθεστώς, ο χώρος ανήκει στο λαό του Αιγίου και σε αυτόν θα πρέπει να αποδοθεί.

                                                       ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ