“Ζω καλύτερα – Ευ Ζην” – Η διατροφολόγος Ιωάννα Ράπτη στο 2ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων και στον θεματικό άξονα “Ζω καλύτερα – Ευ Ζην”, επισκέφτηκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022,  τους μαθητές της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος κα Ιωάννα Ράπτη.

Η επίσκεψή της έγινε ύστερα από  επικοινωνία που είχαν μαζί της οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι του προγράμματος.

Η κα Ράπτη με αφορμή το βιβλίο “Το στρουμπουλό τερατάκι” της Μαρκαδάκη Κατερίνας, το οποίο διάβασε  και παρουσίασε στους μαθητές και μαθήτριες, ανέδειξε την αξία της σωματικής άσκησης, της υγιεινής διατροφής και το πόσο σημαντικό είναι να τρώμε λογικά και με μέτρο.

Η ενεργός συμμετοχή των μαθητών βοήθησε σε μια ενδιαφέρουσα και άκρως εποικοδομητική συζήτηση. Οι μαθητές για να ευχαριστήσουν την κα Ράπτη της τραγούδησαν τραγούδια σχετικά με τη διατροφή πάνω σε γνωστές μελωδίες των οποίων τους στίχους είχαν γράψει οι μαθητές.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Ράπτη  που  επισκέφτηκε το σχολείο μας και έδωσε τόσες πληροφορίες στα παιδιά μας, για τον κόπο και τον χρόνο που διέθεσε, και της ευχόμαστε να έχει υγεία  προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πάντα να τη διακρίνει η διάθεση της προσφοράς.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Πλατάνου Βασιλική