Το Οινοποιείο Ρούβαλη γιορτάζει τη διάκριση δύο κρασιών του στη φετινή λίστα του Great Greek Wines, ενός θεσμού που αναδεικνύει την αριστεία του ελληνικού αμπελώνα μέσα από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης. Ο Ροδίτης Single Vineyard «Καταράχι» 2022 και η ξηρή Μαυροδάφνη Τσιγκέλω 2023 επιλέχθηκαν από κορυφαίους διεθνείς ειδικούς, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του οινοποιείου στην ποιότητα και την ανάδειξη της αμπελουργικής ζώνης της Αιγιάλειας.
Ο θεσμός, που δημιουργήθηκε από τους Γιάννη Καρακάση MW και Γρηγόρη Μιχαήλο, αποτελεί σημείο αναφοράς για το ελληνικό κρασί. Στη φετινή αξιολόγηση, επτά διακεκριμένοι γνώστες του κρασιού, μεταξύ των οποίων οι Mark Andrew MW (ιδρυτής των εστιατορίων Noble Rot στο Λονδίνο), StefanNeumann MS (διεθνούς κύρους Master Sommelier) και Paz Levinson (Executive Chef Sommelier του Groupe Pic Restaurants), επέλεξαν τα καλύτερα κρασιά μέσω τυφλής δοκιμής. Από τα 660 κρασιά που συμμετείχαν στη διαδικασία, μόλις τα 65 (10%) κατάφεραν να διακριθούν, γεγονός που υπογραμμίζει την αυστηρότητα των κριτηρίων και τη σημασία της αναγνώρισης αυτής.
Ο Ροδίτης, εμβληματική ποικιλία της Αιγιάλειας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το Οινοποιείο Ρούβαλη, καθώς το Ασπρολίθι του Άγγελου Ρούβαλη έχει καθιερωθεί διαχρονικά ως ο κορυφαίος Ροδίτης της Ελλάδας. Σήμερα, το οινοποιείο εξελίσσει και ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη της ποικιλίας, αναδεικνύοντας τη δυναμική της πέρα από την κλασική της φρέσκια έκφραση. Παράλληλα, η Μαυροδάφνη κερδίζει διαρκώς έδαφος ως ξηρό ερυθρό κρασί, με την Τσιγκέλω να αποτελεί τον πρώτο καρπό της νέας εποχής του οινοποιείου. Με διεθνείς διακρίσεις, το κρασί βρέθηκε στη λίστα των GGW50 ήδη από το 2020, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή δέσμευση του οινοποιείου στην ποιοτική οινοπαραγωγή.
Υπό την καθοδήγηση της Θεοδώρας Ρούβαλη και του Antonio Ruiz Pañego, το οινοποιείο Ρούβαλη επικεντρώνεται στις ιστορικές ελληνικές ποικιλίες Ροδίτη και Μαυροδάφνη, συνδυάζοντας την παράδοση με καινοτόμες οινοποιητικές πρακτικές και δημιουργώντας νέους πρότυπους βιολογικούς αμπελώνες στην ορεινή Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα. Η παρουσία των δύο κρασιών στη λίστα του GGW επιβεβαιώνει αυτή τη φιλοσοφία, καθώς το οινοποιείο ισορροπεί μεταξύ παράδοσης και εξέλιξης, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του ελληνικού κρασιού στη διεθνή οινική σκηνή.