Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης: “Διά ζώσης εκπαίδευση VS εξ αποστάσεως εκπαίδευσης;”

Το Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης, αμέσως μετα την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες δεν έχασαν λεπτό και προχώρησαν σε μια σειρά από εποικοδομητικές εκδηλώσεις, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των παιδιών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ασχοληθούν με δημιουργικά θέματα.

Το ερώτημα “Διά ζώσης εκπαίδευση vs ΕξΑΕ;” το θέτει ο ίδιος ο διευθυντής του σχολείου Αλέξης Κατεργάρης μαζί με τους εκπαιδευτικούς, λέγοντας:

Δια ζώσης εκπαίδευση vs ΕξΑΕ;

Το διλημματικό ερώτημα, του τίτλου του άρθρου, πιστεύω ότι έχει απαντηθεί ήδη από όλους, εμπλεκόμενους και μη με την εκπαίδευση, εδώ και αρκετούς μήνες. Όσα δύνανται να προσφερθούν στους μαθητές από τους εκπαιδευτικούς στη “δια ζώσης” εκπαίδευση είναι ανεκτίμητα και αναντικατάστατα.

Μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων στις 10 Μαΐου και μέχρι τη λήξη των μαθημάτων στις 25 Ιουνίου 2021 οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ” …

… να πραγματοποιήσουν διδακτική επίσκεψη στο ΓΑΚ – Τμήμα Αιγίου, στο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ και στα ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ

… να ολοκληρώσουν την έκδοση της εφημερίδας “Τα news της Ροδοδάφνης ταξιδεύουν

… να “διδαχθούν” και να “μάθουν” ψηφιακά, μέσω ειδικής εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας “ζωντανεύοντας” τις ζωγραφιές τους σε τρισδιάστατες απεικονίσεις

και τέλος … … να απολαύσουν την τελετή αποφοίτησης της ΣΤ΄ στις 23 Ιουνίου 2021.

Όπως γίνεται αντιληπτό όλα, σχεδόν, τα προαναφερόμενα δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της ΕξΑΕ.

Τα εύσημα στους συνεργάτες μου !!!”