Γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου δηλώνουν την εθελοντική τους διαθεσιμότητα για την στήριξη του ΕΣΥ

Το ΔΣ του ΙΣ Αιγίου συνεδρίασε σήμερα 30/3/21 μέσω τηλεδιάσκεψης ευρισκόμενο σε απαρτία και στο προεξέχον θέμα της ημερήσιας διάταξης που ήταν η πανδημία του κορονοϊού και οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ομόφωνα εξέδωσε το παρακάτω Ψήφισμα-Δελτίο Τύπου:

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτό με υπεράνθρωπες προσπάθειες και  υψηλό αίσθημα ευθύνης, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην περίθαλψη των ασθενών που νοσούν από οποιαδήποτε πάθηση.

Οι παρεμβάσεις της πολιτείας και των αρμόδιων κυβερνητικών και υπουργικών παραγόντων πρέπει να στοχεύσουν στην άμεση βελτίωση της κατάστασης, πριν την επαπειλούμενη κατάρρευση του συστήματος υγείας, με μέτρα άμεσα υλοποιήσιμα, που από πολύ νωρίς ο ΠΙΣ και συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών και άλλων επαγγελματιών στο χώρο της υγείας έχουν επισημάνει

Η ανύπαρκτη ουσιαστικά στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας δημόσια ΠΦΥ, εξυπηρετείται από τους ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με μεγάλη υπευθυνότητα, αποσυμφορώντας στο μέτρο του δυνατού τα δημόσια νοσοκομεία που ασφυκτιούν.

Οι ταχύτατες διαδικασίες πρόσληψης με ΠΝΠ νέων επιλαχόντων γιατρών από πρόσφατες προκηρύξεις γιατρών ΕΣΥ, λύνει σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα, ενδυναμώνοντας το ΕΣΥ, σε αντίθεση με τις επιτάξεις συναδέλφων που και πολλούς ασφαλισμένους παρακολουθούν στα ιδιωτικά τους ιατρεία και αρκετά χρόνια λείπουν από το νοσοκομειακό περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση τα μέλη ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί του ΔΣ του ΙΣ Αιγίου δηλώνουν την εθελοντική τους διαθεσιμότητα στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, με μερική απασχόληση για την στήριξη του ΕΣΥ στα όρια της περιοχής ευθύνης του ΙΣ Αιγίου. Τα μέλη του ΔΣ και αρκετά ακόμα μέλη του ΙΣ Αιγίου μπορούν και προσφέρονται εθελοντικά να συνδράμουν στην λειτουργία του ΚΥ Αιγίου σαν εμβολιαστικό κέντρο.

Επειδή το 3ο κύμα της πανδημίας που διανύουμε έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο ΕΣΥ, κάνοντας  την επιστημονική κοινότητα να είναι ιδιαίτερα ανήσυχη και προβληματισμένη, ζητάμε από την πολιτεία να ενσωματώσει άμεσα όλες τις ιδιωτικές κλινικές με όλο το προσωπικό τους και ιδιαίτερα όλες τις κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ, γιατί πραγματικά είναι ανήθικο και εγκληματικό να κινδυνεύουν ασθενείς λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ και να υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές.

Για το ΔΣ του ΙΣ Αιγίου,

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γραμματέας

Σ. Κοίλιας                                      Δ. Κουσουρής