Βασιλική Ψυχράμη: “Στο πλευρό της και η Συμπολιτεία!”      

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΒΥΘΟ

Με μία μεγάλη συγκέντρωση, που συνοδεύτηκε από την αθρόα προσέλευση ανθρώπων κάθε ηλικίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η κεντρική ομιλία τής επικεφαλής τού συνδυασμού «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» Βασιλικής Ψυχράμη στην Άβυθο Συμπολιτείας. Η υποψήφια δήμαρχος Αιγιαλείας με ειλικρινή αλλά και ξεκάθαρη ομιλία έστειλε σαφές μήνυμα για τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής: «Θέλουμε να δώσουμε στη Συμπολιτεία τη θέση που της αξίζει! Θέλουμε την Αιγιάλεια αρχόντισσα!».

Δεκάδες πολιτών από πολύ νωρίς είχαν κατακλύσει το κατάστημα του Σπύρου Κουνάβη αλλά και τη γύρω περιοχή, δίνοντας «ηχηρό παρών» στην ομιλία τής κ. Ψυχράμη και δηλώνοντας εμπράκτως την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό της, ενώ πολλές ήταν οι φορές που την διέκοπταν για να χειροκροτήσουν με θέρμη τα όσα επισήμανε! Και εκείνη τούς μίλησε με λόγια ψυχής, χωρίς ουτοπικές υποσχέσεις και ευχολόγια αλλά με έκδηλη τη γνώση των πραγμάτων και τη διάθεση για σκληρή και μεθοδική δουλειά από την πρώτη κιόλας μέρα που θα αναλάβει τα ηνία του δήμου μας.

Η Βασιλική Ψυχράμη μίλησε προς τους συγκεντρωμένους στέλνοντας μήνυμα ελπίδας, ανάσα ζωής και αλλαγής στο δήμο. Αναφέρθηκε στους νέους άφθαρτους και γεμάτους διάθεση προσφοράς υποψηφίους του ψηφοδελτίου της, με τους οποίους δήλωσε αποφασισμένη να προχωρήσουν ενωμένοι μέχρι το τέλος της δημαρχιακής θητείας, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες. «Είμαι εδώ για να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης, για να δρομολογήσουμε τις μεγάλες αλλαγές! Η «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» φέρνει μήνυμα ποιότητας ως προς τις αρχές διοίκησης του δήμου, ως προς τον τρόπο διοίκησης και ως προς τα άτομα. Οι υποψήφιοί μας έχουν ήθος και νοοτροπία προσφοράς. Είναι άτομα που έρχονται στο δήμο για να φτιάξουν και όχι για να φτιαχτούν», είπε με νόημα, τονίζοντας ακόμη πως ως δήμαρχος, σταθερή επιδίωξή της θα είναι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να χτίζει γέφυρες και όχι να υψώνει τείχη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συμμαχίες που χαρακτηρίζουν άλλο συνδυασμό, σημειώνοντας πως όλοι αυτοί που διοίκησαν στο παρελθόν, έτσι όπως διοίκησαν, φιλοδοξούν να ρυθμίσουν και πάλι τα δημοτικά μας πράγματα. «Θυμηθείτε τις υποσχέσεις των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Είναι άλλωστε οι ίδιοι δήμαρχοι που ξαναζητούν την ψήφο σας εμμέσως, όπως οι κ. Καραφωτιάς, Θεοδωρακόπουλος, Παναγόπουλος που προωθούν τον κ. Γούτο. Ας ανοίξουμε εδώ μπροστά σας τα βιογραφικά μας οι υποψήφιοι δήμαρχοι και όσοι βρίσκονται πίσω από τον κ. Γούτο και τον στηρίζουν. Εξετάστε τα και βαθμολογήστε μας. Για να κρίνω το έργο του κ. Γούτου πρέπει να έχει κάνει έργο, κάτι που δεν έχει συμβεί. Η εξουσία δείχνει τον άνδρα, έλεγαν οι αρχαίοι. Εδώ όμως, αν και υπηρέτησε τα δημοτικά ως δημοτικός σύμβουλος, ως αντιδήμαρχος και ως μέλος επιτροπών, δεν παρήγαγε έργο, δεν διατύπωσε προτάσεις, ούτε τη φωνή του δεν ακούγαμε στα δημοτικά συμβούλια τόσα χρόνια. Άρα κρίνω την αφωνία του και λέω ότι επιλέγουν ένα υποψήφιο δήμαρχο ανεπαρκή πολιτικά και λίγο. Γνωρίζουμε ποιοι είναι πίσω από αυτόν, ποιοι τον έβγαλαν από την αφάνεια και τον προωθούν. Γιατί πρέπει να συνεχίζουν να κινούν τα νήματα και, σαν να είναι ο δήμος τσιφλίκι τους, να προωθούν τους εκλεκτούς ή τους συγγενείς τους; Επιλέγουν τον κ. Γούτο. Μήπως εκτίμησαν την αυτοδιοικητικό ταλέντο, το άστρο των ικανοτήτων και αποφάσισαν να βγουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τους για να τον προωθήσουν ως δήμαρχο – σωτήρα μας; Πώς εξηγείτε την απόφασή τους να στηρίζουν έναν υποψήφιο με μηδενικό έργο;», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας τα εξής: «Μην αφήσετε το δήμο να γίνει θέατρο ανταγωνισμού μεταξύ φιλόδοξων υποψηφίων συμβούλων, που καραδοκούν να λάμψουν μέσα από το σκοτάδι του αρχηγού. Έχουμε δει παρόμοια σενάρια με διασπάσεις στη μέση της θητείας, τα θυμάστε. Αυτός που βλάπτεται από όλα αυτά βέβαια είναι ο δήμος. Φτάνει πια! Δεν είναι μαριονέτα ο δήμαρχος να του κουνούν τα νήματα παρασκηνιακά. Πρέπει να έχει κύρος και δυναμισμό, να επιβάλλει σεβασμό και να καλλιεργεί τη συνεργασία και την ομόνοια που απαιτούνται, για να γίνει δουλειά. Η δουλειά μάς ενδιαφέρει, όχι πώς θα εξυπηρετηθούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα καθενός. Ο κ. Γούτος δυστυχώς είναι αναλώσιμος, είναι ο καμβάς, για να υφάνουν άλλοι τα φιλόδοξα σχέδιά τους».

Κρίνοντας την στάση άλλου υποψηφίου δημάρχου, ανέφερε: «Ο άλλος διεκδικητής της δημαρχίας διοίκησε τον πρώην δήμο Συμπολιτείας για τρεις 4ετίες, και αφού απέτυχε να κερδίσει το δήμο Αιγιάλειας, με την ομάδα του ήλεγχε παρασκηνιακά τον πρώην δήμαρχο και τον κρατούσε σε ομηρεία. Για αντάλλαγμα πήρε και τη θέση του Γραμματέα του δήμου. Για να πάμε όμως και στο έργο του. Τι έργο άφησε, αλήθεια; Για ψάξτε για θεμελιώδη έργα, γιατί εδώ μιλάμε για δεκαετίες με τα κλειδιά του δήμου στο χέρι ή στην τσέπη του σακακιού. Ο κ. Καλογερόπουλος διαμόρφωσε την είσοδο της Άκολης σε απαλλοτριωμένο για την επέκταση – κατασκευή του δρόμου χώρο, ενώ ήξερε ότι θα περάσει ο δρόμος από εκεί. Και ο δρόμος πέρασε και τόσα λεφτά πήγαν χαμένα. Άφησε ημιτελείς πλατείες τάχα για να παρουσιάσει έργο, μόνο και μόνο για να πάρει τις εκλογές. Για τα σπουδαία έργα του άφηνε τους συνεργάτες και τους προμηθευτές απλήρωτους και αυτοί προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν. Οι δικαστικές αξιώσεις σε βάρος του πρώην δήμου Συμπολιτείας κατά το 2010-2011 ανήλθαν στο ποσό των 1.607.000 ευρώ εκτός των τόκων και των δικαστικών δαπανών που βάρυναν το δήμο βέβαια. Η διαμόρφωση μιας παραλίας, η τσιμεντόστρωση αγροτικών δρομίσκων, παγκάκια και φώτα δεν τον καθιστούν δήμαρχο έργων. Φανταχτερό περιτύλιγμα με φτωχό περιεχόμενο. Φύκια για μεταξωτές κορδέλες τα λέει ο λαός αυτά. Μετά δε την αποτυχία του να εκλεγεί στον Καλλικρατικό δήμο συνδιοικούσε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα με πολλαπλές αρμοδιότητες, κρατώντας με τους δημοτικούς συμβούλους του σε ομηρεία τον κ. Παναγόπουλο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Παντοδύναμος ο κ. Καλογερόπουλος, υπερδήμαρχος ο κ. Καλογερόπουλος, χωρίς τη λαϊκή ψήφο, άρα υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την υλοποίηση όσων έγιναν, υπεύθυνος και για όσα δεν έγιναν επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Και όταν μετά από 3,5 χρόνια παντοδυναμίας αποπέμφθηκε από τον κ. Παναγόπουλο, τότε ξεσπά η κρίση των σκουπιδιών και η ομάδα του δυναμιτίζει συνεχώς τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου εμποδίζοντας τις συνεδριάσεις και τη λήψη αποφάσεων λόγω μη απαρτίας. Και τώρα παρουσιάζεται ως « αρχάγγελος της δουλειάς», αυτός που δεν άφηνε το δήμο να δουλέψει. Δώδεκα χρόνια δήμαρχος, και μετά μοιραίος αυτοδιοικητικός παράγοντας. Είστε η ενσάρκωση του παλαιοκομματισμού κ. Καλογερόπουλε. Φτάνει πια!».

Αναφερόμενη στο μείζον θέμα της αποκομιδής και εναπόθεσης των απορριμμάτων και αφού πρώτα εστίασε στην Ανακύκλωση, η επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» κατήγγειλε τη στάση του κ. Καλογερόπουλου: «Τι έκανε ο κ. Καλογερόπουλος για τα σκουπίδια; Δική του πολιτική επιλογή ήταν η Παπανικολού, αν και βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις από άποψη κριτηρίων για δημιουργία ΧΥΤΑ. Προκάλεσε την αγανάκτηση και την απόγνωση των κατοίκων του Ερινεού, δίχασε τον κόσμο και, αφού μας ενέπλεξε σε χρονοβόρες και ακριβές δικαστικές περιπέτειες, καθυστέρησε δραματικά τη λύση του προβλήματος και μας οδήγησε σε αυτόν το φαύλο κύκλο. Και τώρα λέει ότι θα λύσει το πρόβλημα. Πίσω από το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αιγιάλειας φιγουράρει με κεφαλαία γράμματα το όνομά του, όπως και το όνομα των πρώην δημάρχων που σαν σοφοί δημογέροντες προβάλλουν τώρα τον κ. Γούτο ως λύση. Δειλοί και άβουλοι δεν έκαναν τίποτα σωστό. Τα έκαναν όλα λάθος. Θα τους αφήσουμε να ξαναδιοικήσουν, ενώ τους ξέρουμε τόσο καλά; Όχι! Γυρίζουμε σελίδα!».

Ακολούθως αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού της που καθορίζει το νέο ρόλο της Συμπολιτείας, βάζοντας στόχο να δημιουργήσει μια περιοχή ποιοτική, δυναμική και πλούσια, με ειδικό βάρος στην καθημερινότητα και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών, που θα επιτευχθούν με τη μέριμνα για τα αυτονόητα, αλλά όχι και τηρούμενα μέχρι σήμερα, καθήκοντα της δημοτικής αρχής (καθαριότητα, θέσεις parking, φωτισμός, οδοποιία). «Αν δε διαχειριστούμε αυτά, τα εκ πρώτης όψεως απλοϊκά, ποια ανάπτυξη, ποιος πολιτισμός, ποιος τομέας δράσης μπορεί να πάει μπροστά; Αυτό το ζείτε εσείς καθημερινά. Στο κέντρο αλλά και πέριξ των κοινοτήτων δεν υπάρχει καθαριότητα και αυτό σας προσβάλλει, μας προσβάλλει. Αυτό το απλό, το ταπεινό, το ανέξοδο, που όμως είναι η πρώτη υποχρέωση του δήμου, παραμελείται. Η καθαριότητα στις παραλίες, στις πλατείες, τα παρτέρια με τα μαραμένα λουλούδια που έγιναν σκουπιδότοπος, ο ανεπαρκής φωτισμός, οι χαλασμένες λάμπες. Το πρόβλημα δεν απασχολεί μόνο τη Συμπολιτεία αλλά όλο το δήμο. Αυτός είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητάς μας και αποτελεί το πρώτο μας καθήκον. Ενδιαφέρον, εργατικότητα και συντονισμός χρειάζεται. Νοικοκύρεμα και παρέμβαση γυναίκας χρειάζεται».

Αμέσως μετά στάθηκε στις εξής παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε η Συμπολιτεία να γίνει πιο ελκυστική και φιλική σε δημότες και επισκέπτες:

α) Βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδα Αβύθου και Δημητρόπουλου, γήπεδα τένις, μπάσκετ και 5Χ5) με φωτισμό, διόρθωση περιφράξεων, παγκάκια και φορητές κερκίδες,

β) Απομάκρυνση των αδρανών υλικών (κλαριά, είδη επίπλωσης, είδη υγιεινής κλπ.) εκατέρωθεν των ποταμών Φοίνικα και Μεγανίτη,

γ) Αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων διότι είναι πρώτιστη υποχρέωση του δήμου να παρέχει ελεγμένης ποιότητας νερό στους δημότες,

δ) Εξορθολογισμός της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑ (αφορά και στη Συμπολιτεία),

ε) Διανοίξεις δρόμων και πεζοδρομήσεις, βελτίωση της οδοποιίας και του φωτισμού στις παραλίες,

στ) Βελτίωση των αγροτικών δρόμων, διότι είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη του αγροκτηνοτροφικού τομέα,

ζ) Συνεργασία με την Περιφέρεια για τη βελτίωση της βατότητας των επαρχιακών οδών με δημιουργία ρείθρων και στηθαίων, για διαπλατύνσεις και για κατασκευή αγωγών όμβριων υδάτων όπου απαιτείται δεξιά και αριστερά της Παλαιάς Εθνικής Οδού,

η) Καθαρισμός και οριοθέτηση (όπου απαιτείται) του χειμάρρου «Θολούρα» σε συνεργασία με την Περιφέρεια,

θ) Ίδρυση βρεφονηπιακού σταθμού, ι) Λειτουργία Τουριστικού Περιπτέρου στην παραλία Σελιανιτίκων με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τα καταλύματα, τους χώρους εστίασης και την προώθηση των τοπικών προϊόντων,

ια) Τοποθέτηση ταμπλό – χαρτών με σήμανση όλων των σημείων ενδιαφέροντος,

ιβ) Ένταξη του έργου αναμόρφωσης της κεντρικής πλατείας Πανοράματος σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ,

ιγ) Αξιοποίηση των οικισμών «Ξενοφωντέικα» και «Ρήρρα» με φωτισμό και πεζοδρομήσεις, ιδ) Ανάδειξη της τοπικής ιστορίας σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους της περιοχής,

ιε) Προώθηση και υλοποίηση της παλιάς μελέτης που αφορά στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Σελιανιτίκων,

ιστ) Ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες σε συνδυασμό με την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Βερίνου.

«Γι’ αυτό το πρόγραμμα συνεργάστηκαν πολλοί. Συνεργαζόμαστε, συμπορευόμαστε δήμος και δημότες. Το δημαρχείο υπό την ηγεσία μου θα γίνει το σπίτι του πολίτη, κάθε πολίτη, όλων των παρατάξεων, είτε μας ψήφισε είτε όχι», είπε καταχειροκροτούμενη.

Αφού έκανε μία σύντομη αναφορά στο πλούσιο έργο της (που το παραδέχονται ακόμα και οι αντίπαλοί της), η Βασιλική Ψυχράμη κατέληξε με τα εξής λόγια: «Φέρνουμε μήνυμα ελπίδας, ανάσα ζωής και αλλαγής στο δήμο. Είμαστε διαφορετικοί. Δεν είμαστε επαγγελματίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ούτε διεκδικούμε μονιμότητα. Ήρθαμε να προσφέρουμε. Οι συνεργάτες μου είναι νέοι στη νοοτροπία, μακριά από τις ίντριγκες και τις δολοπλοκίες. Είναι άτομα δραστήρια και καταξιωμένα στην κοινωνία. Όπως μας βλέπετε ενωμένους σήμερα, έτσι θα μας βλέπετε και μέχρι το τέλος της δημαρχιακής θητείας, που με την ψήφο σας θα αξιωθούμε. Γιατί ο συνεκτικός μας κρίκος δεν είναι οι προσωπικές μας φιλοδοξίες. Ερχόμαστε να δουλέψουμε, όχι να χτίσουμε δημοτικές καριέρες σαν αυτές που βλέπετε γύρω σας. Αυτοί είμαστε εμείς. Δουλεύουμε αλλιώς.

Δεν σας τάζουμε θαύματα εν μέσω οικονομικής κρίσης, δεν κρατάμε κανένα μαγικό ραβδί, δεσμευόμαστε όμως ότι θα αξιοποιήσουμε τους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους για έργα διάρκειας που θα βελτιώσουν την τοπική οικονομία και την καθημερινότητα του δημότη και θα διαχειριστούμε με τρόπο καθαρό και διαφανή μέχρι και το τελευταίο ευρώ των χρημάτων του δήμου. Είναι καιρός να πάψει ο μικροκομματισμός, η εξυπηρέτηση των κομματικών φίλων και συγγενών.

Είμαστε στο 2019. Αν χάσουμε και αυτή την ευκαιρία χαθήκαμε! Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Μην αφήσετε την Αιγιάλεια να βουλιάξει. Σκεφτείτε ποιος είναι ο καταλληλότερος για δήμαρχος με βάση το ήθος, τη δράση του και την προσωπικότητά του. Βαθμολογήστε με. Σας εμπιστεύομαι. Δώστε μας την ευκαιρία να αποδείξουμε πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Στις ανίερες συμμαχίες των μεν και στο σκοτεινό παλαιοκομματισμό του άλλου αντιτάσσουμε την ποιότητα και τη διαφάνεια. Δώστε μας τη δύναμη, τη λαϊκή εντολή! Με λογισμό και μ’ όνειρο!

Με ενότητα και ήθος, με σοβαρότητα και ευθύνη! Για μας η δύναμη του δήμου είναι η δύναμη των πολιτών του. Θα συμπορευτούμε, σας θέλουμε δίπλα μας αυστηρούς κριτές, εμπνευστές και συνεργάτες μας. Μαζί θα κάνουμε θαύματα!

Όλοι μαζί για να κάνουμε την Αιγιάλεια αρχόντισσα!».