Νέα Εποχή!

Κλεισµένη στην οικία µου, σεβόµενη τους συµπολίτες µου και την προσπάθεια του Κράτους να χαλιναγωγήσει το ασυγκράτητο ιό ,προσπαθώ ,όπως πολλοί από εσας  να κατανοήσω την παρούσα κατάσταση,να την αποδεχθώ και να βρώ λόγους ελπίδας για το µέλλον !

…………………………………………………………………………………………………………

Όταν όλ’  αυτό κοπάσει σίγουρα τίποτε δεν θα θυµίζει τον κόσµο έτσι όπως τον ξέραµε ως τώρα ! Οικονοµία , εργασία , ανθρώπινες σχέσεις κι ελευθερίες θα επαναπροσδιοριστούν !

Όταν το πρωτοσκέφτεσαι αυτό σε πιάνει ένα  δέος …ένα τσιρλιπιπί για να το πώ λαϊκά  ! Εξ ου και εφορµάς σε  υπεραγορές και εφοδιάζεσαι ένα σωρό χαρτί τουαλέτας φίλε αναγνώστη ! Τώρα βέβαια µέσα σ όλον αυτόν το χαµό πρώτιστη έγνοια σου να ναι το χαρτί υγείας …µάλλον κάποιο  παιδικό τραύµα κουβαλάς ! 

Εδώ και κάποια εικοσιτετράωρα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας  ! Έξοδος µόνο για απαραίτητες εργασίες ή άσκηση ! Συναναστροφές και συναθροίσεις κοµµένες …έχουν πάρει φωτιά τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης ! Σεβαστόν  …αλλά µου φαίνεται όταν γλυτώσουµε απ τον ιό  θα τρέχουµε σε ψυχολόγους γιατί δεν θα ξέρουµε πως να διαχειριστούµε την επαναπόκτηση της ελευθερίας µας  ! Εκτός κι αν µας την δώσουν πίσω …τσουρούτικη !Ποτέ δεν ξέρεις ! Ηλίθια µυαλά ουκ ολίγα ανά τον πλανήτη !

Η µάζα ελέγχεται δια του φόβου …το βλέπουµε ήδη µπροστά στα µάτια µας ! Κι αν επιλέγουν στο διηνεκές να µας τροµοκρατούν οι ισχυροί θα µαστε καθ όλα προβλέψιµοι και ελεγχόµενοι για να εξασφαλίσουµε την πολυπόθητη ζωή κι «ευηµερία « ;

∆ιότι πράγµατι δεν ξέρω φίλε αναγνώστη  αν το τρίπτυχο  « µάµ – κάκα- νάνι» άξιο τέτοιας θυσίας να ναι ! 

Ελπίζω η ανθρωπότητα  να µην µπεί σε τέτοιου είδους ατραπό κι όλα αυτά τα µέτρα να την οδηγήσουν στο να βρεί εκ νέου τον σκοπό της επάνω στον πλανήτη !

Τα κράτη ας διδαχθούν απ την πανδηµία αυτή …όσο ψεύτικη και να την χαρακτηρίζουν ορισµένοι …διδάγµατα απ αυτήν εξάγονται ήδη πολλά !

…………………………………………………………………………………………………………

 Ο ιός µας δείχνει ξεκάθαρα τον δρόµο προς ένα σύστηµα υγείας και πρόνοιας γερά δοµηµένο  στο οποίο ρόλος του Κράτους  να ναι διαυγής και να στοχεύει στην πρόληψη , στην φροντίδα και την έρευνα ! 

Οι άνθρωποι τούτου του πλανήτη δεν είναι απλά νούµερα που αυξοµειώνονται ανάλογα µε τα καπρίτσια του κάθε κραταιού ! 

Σεβασµός  στην ανθρώπινη ύπαρξη για να µπορέσει να µεγαλουργήσει ! Η κοινωνία των πολλών µε ίσα δικαιώµατα και ίδιο επίπεδο ζωής  δεν οδηγεί απαραίτητα στην ισοπέδωση  ! ∆εν χρειάζεται η εξίσωση να ναι καθοδική µα επιβάλλεται να ναι ανοδική !

…………………………………………………………………………………………………………

Ας ευχηθούµε  …ή µάλλον …γιατί δεν είµαι των ευχολογίων …ας πράξουµε τα δέοντα ώστε να καταλάβουν εκείνοι που έχουν στα χέρια τους την τύχη των λαών …πως δίχως ένα υγιές  κι ευηµερεύον σύνολο  η µονάδα …όσο πλούσια και τεχνολογικά καταρτισµένη να ναι θα οδηγηθεί κι αυτή στην δίνη  απ την ορµή της πτώσης των πολλών …απλός κανόνας της φυσικής !

Η µάζα …που συνήθως αναφέρεται στον λόγο µ αρνητική έννοια …ενωµένη , υγιής και µε κοινό στόχο  έχει απεριόριστη δυναµική ! 

Η Ευκαιρία µας δίνεται …η Ιστορία µας το έχει διδάξει άλλωστε …

ΟΥ∆ΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ ! Βαστάτε γερά αδέρφια ! Μη φοβάστε ! Ψηλά το κεφάλι ! Η Άνοιξις… κι από µόνη της…ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ !

ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Απόσπασμα από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” 26/3/2020