Χαιρετισμός Κατσανιώτη στα Εγκαίνια του κινητού Ψηφιακού Μουσείου για το 1821 στα Καλάβρυτα

“Θα πάρουμε όσα μέτρα χρειαστούν για να στηρίξουμε την μεσαία τάξη και τα ευάλωτα στρώματα”

 

Χαιρετισμό κατά τα εγκαίνια του κινητού Ψηφιακού Μουσείου για την επανάσταση του 1821 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Καλαβρύτων απηύθυνε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτηςεκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό ανέφερε πως τα μαρτυρικά Καλάβρυτα αποτελούν «Τόπος ιστορίας, μνήμης, μαρτυρίου, αγώνων για την Πατρίδα και την Ελευθερία» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Αισθάνομαι υπερηφάνεια και τιμή, που είμαι εδώ σήμερα μαζί σας, σ’ αυτόν τον πανέμορφο τόπο, στον τόπο από τον οποίο θα ξεκινήσει το ταξίδι του το κινητό Ψηφιακό Μουσείο, πριν τη μόνιμη εγκατάστασή του στα ιερά χώματα των Καλαβρύτων και του Μεσολογγίου».

Ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε πως η φλόγα της επανάστασης που άναβε πριν από δύο αιώνες συνεχίζει «να τροφοδοτεί σήμερα έργα που ανοίγουν δρόμους για ανάπτυξη και προκοπή.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στις έντονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία με τις συνεχόμενες εξωγενείς κρίσεις υπογραμμίζοντας πως «Η Ελληνική Κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειές της για μια Ελλάδα ισχυρή και σεβαστή από φίλους και εχθρούς, εν μέσω της μεγαλύτερης γεωπολιτικής κρίσης εδώ και 80 χρόνια. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς». Ειδικά για την ενεργειακή κρίση σημείωσε πως «ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα, που καλύπτουν όχι μόνο τις ευάλωτες ομάδες αλλά και τη μεσαία τάξη» επισημαίνοντας πως «Αν χρειαστεί, θα ληφθούν και νέα μέτρα, μετά από μελέτη, χωρίς να υποθηκευτεί η οικονομία της χώρας». Παράλληλα, υπογράμμισε πως «Δεν νοείται κερδοσκοπία στις πλάτες των ανθρώπων μιας χώρας που παλεύει να θεραπεύσει παθογένειες δεκαετιών».

Να σημειωθεί ότι το Κινητό Ψηφιακό Μουσείο για το 1821 αποτελεί έργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης 17 Μαρτίου, ο κ. Κατσανιώτης παρέστη στην Ακολουθία του Όρθρου στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου  Καλαβρύτων και στη λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής εικόνας του Αγίου Αλεξίου που είναι ο Πολιούχος των Καλαβρύτων.