Το Αίγιο τραγούδησε για τη Φυσικοθεραπεία — Η σχολή ανήκει στο Αίγιο

H πόλη έδωσε το παρών και το μήνυμα στέλνεται προς πάσα κατεύθυνση: Η Φυσικοθεραπεία είναι η σχολή του Αιγίου! Η Αιγιάλεια ενωμένη έχει κηρύξει ανένδοτο αγώνα που θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωσή της!

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς οι ίδιοι οι φοιτητές! Τα παιδιά που επέλεξαν να σπουδάσουν στο Αίγιο! Να ζήσουν στο Αίγιο!

Αφήνοντας στην άκρη πολιτικές σκοπιμότητες και πεποιθήσεις, σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις έγιναν μια «γροθιά» με όλους τους φορείς της πόλης, φωνάζοντας για άλλη μια φορά, ΟΧΙ στη  μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα, στη διάρκεια εκδήλωσης στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων την Παρασκευή 24 Ιουνίου το απόγευμα, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού οποιαδήποτε στιγμή αυτό απαιτηθεί.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε τρία μέρη και πιο συγκεκριμένα:

Α. Ξεκίνησε με το πολιτικό μέρος: σύντομο καλωσόρισμα όπου δόθηκε το στίγμα της εκδήλωσης από την τριμελή οργανωτική επιτροπή της Συντονιστικής και ολιγόλεπτη αιχμηρή τοποθέτηση του δημάρχου και παρουσίαση τηλεοπτικού σποτ που θα διακινηθεί σε ΜΜΕ και μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με τις θέσεις της πόλης, τα πραγματικά γεγονότα και όλη την αλήθεια για τη Φυσικοθεραπεία.

Β. Βράβευση της ομάδας μπάσκετ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Αιγίου που κέρδισε το Διατμηματικό Πρωτάθλημα του  Πανεπιστημίου Πατρών μεταξύ «12» ομάδων.

Γ. Λαϊκή βραδιά με τίτλο «Το Αίγιο τραγουδά για τη Φυσικοθεραπεία».

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

«Η αξιοπιστία ενός κράτους και μιας κοινωνίας κρίνονται από το εάν τιμώνται οι υπογραφές έστω κι εάν αλλάζουν τα πρόσωπα! Το κράτος πριν από 20 χρόνια έκανε μια συμφωνία με το Δήμο. Το Κράτος δεν τίμησε αυτή τη συμφωνία παρά μόνο κατά 50%… πριν μερικά χρόνια έφυγε και η σχολή της Οπτικής και σήμερα από τα συμφωνηθέντα με το Κράτος ισχύει μόνο το 25% των δεσμεύσεων, μέσα από ένα ανόητο διαχρονικό κατήφορο. Η Αιγιάλεια δικαιούται αυτά που έχει δεσμευθεί η Πολιτεία με την υπογραφή της!» ήταν η κατηγορηματική δήλωση του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου τονίζοντας με νόημα ότι είναι ΚΑΘΗΚΟΝ της Δημοτικής Αρχής να αποκατασταθεί η ΑΔΙΚΙΑ. «Θα διεκδικήσουμε με νόμιμο τρόπο ό,τι μας ανήκει. Πρέπει η Πολιτεία και η Κυβέρνηση να λάβει υπόψη της όσα έχει υποσχεθεί και να παραμείνει μία αξιόπιστη σχολή στο Αίγιο  που μας κάνει όλους περήφανους. Εμείς θα είμαστε εδώ! Χέρι-χέρι με τους φοιτητές μας!», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Ως εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Δήμου και Φορέων ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος υπερτόνισε ότι: «Το μηχανογραφικό που καλούνται να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών, σήμερα αναγράφει Φυσικοθεραπεία Αίγιο! γνωρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται να φύγει η σχολή την τελευταία στιγμή και γι`αυτό έτσι όπως είμαστε σήμερα εδώ στα Ψηλαλώνια αυτοί που πρέπει να είμαστε, αυτοί που μπορούμε να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε τη μάχη της πόλης, μπορούμε να είμαστε ανά πάσα ώρα και στιγμή όπου χρειαστεί! Στο Σύνταγμα, στο Μαξίμου, στο δρόμο, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν ομόφωνα δήμος και φορείς». Χαιρετισμό απηύθυναν οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου και Εργατικού Κέντρου Λάμπης Παπαδόπουλος και Πάνος Γεωργόπουλος που μαζί με τον αντιδήμαρχο αποτελούν την τριμελή οργανωτική επιτροπή.


Ακολούθησε η παρουσίαση του τηλεοπτικού σποτ που θα διακινηθεί σε ΜΜΕ και μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με τις θέσεις της πόλης, τα πραγματικά γεγονότα και όλη την αλήθεια για τη Φυσικοθεραπεία. Το σποτ με τις θέσεις της πόλης θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων, στις ιστοσελίδες και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης των συμμετεχόντων φορέων και θα γίνει «κτήμα» των Αιγιαλέων για να ακουστεί η φωνή της πόλης και τα πραγματικά γεγονότα για τη σχολή του Αιγίου!

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΑΣ

Η οργανωτική επιτροπή με τον Δήμο μπροστάρη και εκπροσωπώντας φορείς και παραγωγικά σωματεία και κοντά μας την ευχή και την αμέριστη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης και προσωπικά του Μητροπολίτη Αιγιαλείας & Καλαβρύτων Ιερώνυμου όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε εισηγήθηκε να μην υπάρξουν επιμέρους ομιλίες δεδομένου ότι η στάση είναι ενιαία με την «έγκριση» της κοινωνίας. Έτσι η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη φοιτητική κοινωνία, τα παιδιά της ομάδας μπάσκετ που ήταν εκεί και βραβεύτηκαν για την κατάκτηση του Διατμηματικού πρωταθλήματος μπάσκετ του Παν. Πάτρας και καταχειροκροτήθηκαν από τους Αιγιαλείς και τους συμφοιτητές τους που παρέστησαν στην εκδήλωση.

«Στην Διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 12 ομάδες. Μετά τις 8 νίκες καταφέραμε να προκριθούμε στον τελικό με αντίπαλη την ομάδα της Ιατρικής που συμπεριλαμβάνει και παίκτες των πρωταθλημάτων της Β και Γ εθνικής Μπάσκετ  και η ομάδα μας κατάφερε να κερδίσει με σκορ 73-63. Ο αγώνας αρχικά ήταν αμφίρροπος αλλά καταφέραμε να οδηγήσουμε την ομάδα στην κατάκτηση του κυπέλλου» ανέφερε μεταξύ άλλων η γραμματέας του πενταμελούς των φοιτητών που εκφράζοντας τις ευχαριστίες και τη συγκίνησή τους για την βραδιά παρουσίασε την ομάδα του τμήματος: «Η δημιουργία της ομάδας έγινε από τους ίδιους τους φοιτητές με πρωτοβουλία του Χρυσόστομου Πουλημένου.

Οι παίκτες που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση είναι: ο Λεωνίδας Γιαννούτσος, ο Δημήτρης Τζερμπατζίδης, ο  Διονύσης Πολυδωροπουλος, ο Νικόλας Αντζουλάτος, ο Σάββας Τσακμακίδης, ο Δημήτρης Τηλιακός, ο Χρυσόστομος Πουλημένος, ο Νίκος Γρυλάκης, ο Παναγιώτης Φραγκούλης, ο Ζαφείρης Στέφανος Παππάς, ο Κωνσταντίνος Τσούρας, ο Αλέξανδρος Καρφίτσας, ο Βασίλης Δημούσης και ο Αντρέας Μπαλατής.

Τα μετάλλια στους αθλητές απονεμήθηκαν συμβολικά από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και πολιτικά πρόσωπα που συντάχθηκαν στον αγώνα της πόλης.

«ΤΟ ΑΙΓΙΟ  ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ»

Από νωρίς το απόγευμα η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων και τα γύρω καταστήματα είχαν κατακλυστεί από κόσμο που έδωσαν το παρών στον αγώνα της πόλης. Μετά την ολοκλήρωση του πολιτικού μέρους της εκδήλωσης και των βραβεύσεων των αθλητών ακολούθησε λαϊκή βραδιά. Στην πρόσκληση του δήμου ανταποκρίθηκε ευγενώς η σπουδαία Αιγιώτισσα λαϊκή ερμηνεύτρια Μαίρη Μαράντη που με τον Γιώργο Αιγιώτη και τη Μαρία Θεοδώρου χάρισαν μια όμορφη βραδιά στους παριστάμενους, με τη συνεργασία του ΝΠΔΔ «Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός και  Κοινωνική Προστασία» του Δήμου Αιγιαλείας.

***Οι φορείς της πόλης που συμμετείχαν δηλώνοντας παρόντες στον αγώνα για την παραμονή της Φυσικοθεραπείας στην πόλη μας είναι:

Ο Δήμος Αιγιαλείας – με ομόφωνη απόφαση όλων των δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού μας συμβουλίου και:

1.ΙΑΤΡΙΚΟΣ Σύλλογος Αιγίου

2.ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ Σύλλογος Αιγίου

3.ΕΡΓΑΤΙΚΟ Κέντρο Αιγίου

4.ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ-Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας

5.ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ (ΕΛΜΕ Β’)

6.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

7.ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

8.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

9.ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

10.ΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Π.Α.Ε.Κ.)

-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (Δ.Ε.Κ.Α)

11.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ και Αναψυχής Δήμου Αιγιαλείας

12.ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΙΓΙΟΥ

13.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

14.ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

15.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ

16.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

17.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

18.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

19.ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ & ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΙΓΙΟΥ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

20.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

21.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

22.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

23.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

24.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ανάμεσα στις παρουσίες που ξεχώρισαν:

Ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη μεταφέροντας την ολόθυμη συμπαράσταση του κ΄κ΄. Ιερώνυμου ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης συνοδευόμενος από ομάδα ιερέων.

Η βουλευτής Αχαΐας & π. Υπ. Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου

Από περιφερειακές παρατάξεις:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας  Χαράλαμπος Μπονάνος

Ο π. Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας

Ο π. Υπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος

Ο πρ. Νομάρχης και περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Κατσικόπουλος

Ως εκπρόσωπος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Αχαΐας η κα Σταυρούλα Νικολάου και μέλη της ΝΕ Αχαΐας

Εκπρόσωποι της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Αιγιαλείας

Εκπρόσωποι της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αιγιαλείας

Εκπρόσωποι της ΤΟ ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας

Οι πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Αχαΐας Κατερίνα Σολωμού και Μαρίνος Σκανδάμης και πλήθος ακόμα εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής

Φωτο: ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ