Τελέστηκε το Μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού

Tην Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, ετελέσθη το καθιερωμένο από δεκαεξαετίας ετήσιο Μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς και Ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιο, και τους αδελφούς της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Φιλάρετο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς ημών Μητροπόλεως, και Αρχιδιάκονο π. Νήφωνα.

 

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη διεξοδικώς στην προσφορά και την συμβολή του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού στην προετοιμασία και την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, κάνοντας επίσης ιδιαίτερη μνεία στον μαρτυρικό του θάνατο.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Δημητσάνας κ. Ευστάθιος Κούλης, συνοδευόμενος υπό συμπολιτών του εκ του ιστορικού Δήμου Δημητσάνας.

Τέλος, στο Τρισάγιο, το οποίο ετελέσθη ενώπιον του ανδριάντος του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού, ο οποίος δεσπόζει στον περιβάλλοντα χώρο του Ιστορικού Ιερού Ναού όπου έλαβε χώρα η ορκωμοσία των Ελλήνων Επαναστατών στο Ιερό Λάβαρο της Ελληνικής Επαναστάσεως, συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος των Καλαβρυτινών Πειραιά κ. Αθανάσιος Χρονόπουλος, συνοδευόμενος υπό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.