Συνελήφθη άνδρας στη Δυτική Αχαΐα για παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Κατασχέθηκαν δυο πυροβόλα όπλα, ένα ξίφος, 569 κιλά από αντικείμενα και τμήματα από χαλκού καθώς και διάφορα εργαλεία

Δημοσιοποιούνται φωτογραφίες αντικειμένων και εργαλείων που κατασχέθηκαν και δεν μπορούσε ο συλληφθείς να δικαιολογήσει την κατοχή τους

Συνελήφθη, την Παρασκευή 16-9-2022, σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Για την ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα πέντε ημεδαπών ανδρών, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνες σε επιχείρηση και σε οικία του κατηγορούμενου σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, κατά τις οποίες βρήκαν και κατέσχεσαν  τα εξής :
• (2) πυροβόλα όπλα, τα οποία κατείχε παράνομα
• (10) φυσίγγια
• (1) ξίφος
• (569) κιλά τμήματα  χαλκού και
• Μεγάλος αριθμός εργαλείων και μηχανημάτων.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας προέκυψε ότι οι πέντε κατηγορούμενοι το τελευταίο εξάμηνο διέπρατταν κλοπές σε οικίες και στη συνέχεια προμήθευαν τον κατηγορούμενο με τα κλεμμένα εργαλεία, μηχανήματα και τμήματα χαλκού.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του συλληφθέντα διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε την επιχείρηση, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη από άδεια.

Δημοσιεύονται φωτογραφίες, από αντικείμενα και εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα και κατασχέθηκαν και ο κατηγορούμενος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους. Οι πολίτες που αναγνωρίζουν τα αντικείμενα μπορούν να επικοινωνούν  κατά τις ώρες 09:00 – 13:00, (πλην Κυριακής) με το Τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, στους τηλεφωνικούς αριθμούς 26930–26000 και 26930-26001, για δήλωση κλοπής και για την παραλαβή των αντικειμένων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.