Συνάντηση Σεβασμιωτάτου κ. Ιερωνύμου με τους Ιεροπαίδες των ενοριών της Αιγιάλειας

Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ιερατικών Κλήσεων», την οποία έχει καθιερώσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος από το έτος 1982, το Σάββατο 18 Μαρτίου ε.έ., ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, υποδέχθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου τους ιεροπαίδες των Ενοριών της Αιγιαλείας, με τους οποίους είχε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική και ψυχωφελή επικοινωνία.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε και επαίνεσε την προσφορά των ιεροπαίδων στο Ιερό Βήμα και την αφοσίωσή τους στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά που αισθάνεται σε κάθε συνάντηση μαζί τους στο Ιερό Βήμα και τις Ιερές Ακολουθίες. Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στις προσωπικές του ανάλογες εμπειρίες κατά τη νεανική του ηλικία και συμβούλευσε πατρικώς τα παιδιά να παραμείνουν στη διακονία αυτή με πνεύμα αγάπης και προσφοράς, μέσα από την οποία θα λαμβάνουν συνεχώς τη χάρη και την ευλογία του Χριστού, ενώ τα παρότρυνε να μεταλαμπαδεύσουν αυτή την εμπειρία τους και στους φίλους τους, προσκαλώντας τους να τη γευτούν και εκείνοι βιωματικά.

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος επισήμανε τους πειρασμούς, τους οποίους θα συναντήσουν στη ζωή, και κάλεσε τα παιδιά να αγωνιστούν για να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στον Χριστό, την αγνότητα και την καθαρότητα της ψυχής τους, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά επιτυγχάνονται με την πνευματική ζωή και ιδιαίτερα με την ενεργή συμμετοχή στην ιερά Εξομολόγηση και στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, διά του οποίου μεταλαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου.

Κατακλείοντας, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας διαβεβαίωσε τους ιεροπαίδες για την πατρική στοργή και την αγάπη του, καθώς και για την ολοπρόθυμη συμπαράσταση της Τοπικής Εκκλησίας στην πορεία της ζωής τους, ενώ, τέλος, τους προσκάλεσε να συμμετάσχουν στην προσκυνηματική εκδρομή, η οποία θα διοργανωθεί από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας μετά το Πάσχα, με σκοπό τη διατήρηση της πολύτιμης συναναστροφής μαζί τους και την ανάπτυξη της επικοινωνίας με τα προσφιλή πρόσωπά τους.

Μετά το πέρας της συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στα παιδιά μία ευλογία και τους ευχήθηκε καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και καλό Πάσχα.